Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut primul număr al revistei "Lumina creștinului" pe anul 2006

A apărut primul număr pe acest an, al revistei "Lumina creștinului" pe luna ianuarie, anul XVII, nr. 1 (193), care prin intermediul ei, colectivul redacției se alătură cititorilor dorindu-le un an nou fericit, plin de binecuvântarea lui Dumnezeu, bucurie și multă iubire alături de tradiționalul: "La mulți ani!"

Și pentru că deja anul dedicat Sfintei Scripturi a și început deja, imaginea de pe copertă surprinde un moto din Sfânta Scriptură precum și imaginea ei așezată la loc de cinste în toate bisericile.

Pentru a înțelege mai bine mesajul transmis de Sfânta Scriptură vă invităm să citiți articolul de la pagina 13 intitulat "Ce este Biblia?"

Rubrica "Editorial" deschide revista la pagina 3, unde sub denumirea "Există totuși niște limite" putem citi despre piesa "Evangheliștii".

Un scurt rezumat asupra zilei Mondiale a Păcii, a Migrantului și a Refugiatului puteți citi la pagina 5.

Sub titlu "Ca toți să fie una!" articol aflat la pagina 6 ne reamintește că luna ianuarie este dedicată rugăciunilor pentru unitatea creștinilor.

Duminică, 4 decembrie, un număr de 18 tineri au fost sfințiți întru diaconat în catedrala "Sfânta Fecioară, Maria Regină". Numele acestor tineri le puteți afla citind articolul de la pagina 7 și pentru a fi mai informați articolul conține și o definiție explicită a cuvântului "diacon".

În cadrul sfintei Liturghii din ziua de 8 decembrie 2005, cu ocazia solemnității "Neprihănitei Zămisliri" au avut loc două evenimente deosebite: 40 de ani de la Conciliu, prezentarea și înmânarea la aproape 35 de preoți și laici a cărții sinodale. Despre toate acestea puteți citi la pagina 8 articolul "Prezentarea Cărții sinodale".

"Compendiul Catehismului Bisericii Catolice" care a apărut în versiune italiană, la Vatican în ziua de 28 iunie 2005, va apărea și în versiune română la Editura "Presa Bună". Pentru a sublinia mai mult evenimentul redăm la pagina 10 un interviu cu Mons. Tommaso Scenico de la Congregația pentru Cler, care răspunde la câteva întrebări despre compendiu.

Rubrica "Istorie" începe anul 2006 prezentând biografia martirului Romuald Druszcz (1923 - 1951).

Ca fiecare dintre noi simțim binecuvântările Domnului la început de an sau în fiecare zi a anului. Cum au resimțit o simplă tânără și familia ei binecuvântarea Domnului în sufletele lor, puteți afla din rândurile articolului de la pagina 14 intitulat "A început o nouă viață".

Despre "nebunia" uimirii, "nebunia" contemplării și "nebunia" faptelor de sacrificiu puteți citi doar la pagina 17 sub denumirea "Nebunia și curajul iubirii".

Ca în fiecare an, cea de a treia duminică din luna decembrie este semnificativă pentru Acțiunea Catolică deoarece cei ce doresc să activeze în cadrul acțiunii depun adeziunea. O astfel de sărbătoare a avut loc și la Iași, la catedrala "Sfânta Fecioară, Maria Regină", mai mult despre eveniment puteți citi la pagina 19 articolul "AC - voce a cuvântului".

Un bilanț al activității de misionar este relatat de pr. Eugen Blaj la pagina 20 sub numele "Corespondență din Kenya".

În afară de bine cunoscutele rubrici: "Mesajul sfinților", "Istorioară morală", "Știri", "În apărarea sănătății", "Plante medicinale", "Poșta redacției", "Noutăți editoriale", "Rebus" mai puteți citi: "Întruparea de la concept la principiu", "Iezuiții în tradiție și actualitate", "Bogatul sărac".

Majoritatea articolelor din revistă mai pot fi citite și pe acest sit la secțiunea "Bibliotecă".

Vă dorim lectură plăcută!

Geanina Oancă


 

lecturi: 29.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat