Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Israel: Comunitatea română din Țara Sfântă

În fiecare an, la sărbătorile mai importante, comunitatea românilor din Țara Sfântă se bucură de prezența unui preot venit special din țară pentru a participa la sărbătoarea comunității. Anul acesta, pr. Viorel Ababei, director spiritual la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sf. Iosif" din Iași, a făcut o vizită în Israel în perioada 21 decembrie 2005 - 10 ianuarie 2006.

Crăciunul din anul acesta ne-a adus tuturor o experiență deosebită: am putut trăi bucuria Nașterii lui Cristos, chiar la Betleem. După ce la ora 21.30 am avut sfânta Liturghie de ajun la biserica "Sf. Anton de Padova", unde prezența românilor a fost mult peste așteptări, am plecat spre Betleem cu 225 de persoane, împărțiți în cinci autocare.

Pe la miezul nopții sfinte intram în Betleem și prima dată ne-am oprit la Câmpul Păstorilor, unde am vizitat grotele în care, în urmă cu 2000 de ani, se aflau păstorii cărora le-au apărut îngerii care le-au adus vestea cea bună: "Astăzi, în cetatea lui David vi s-a născut Mântuitorul, care este Cristos Domnul". Asemenea lor, ne-am dus și noi spre a ne închina Pruncului nou născut la Betleem, și la ora 3 am avut Liturghia de noapte în biserica "Sf. Ecaterina" (de lângă Steaua Nașterii), imediat după încheierea Liturghiei celebrate de Michell Sabbah, patriarhul latin al Ierusalimului.

În zilele de 27 și 28 decembrie, părintele Viorel a participat la un pelerinaj la locurile sfinte, pe urmele lui Isus și ale Mariei.

Imagini referitoare la Noaptea Sfântă de Crăciun 2005 și la pelerinajul părintelui Viorel pot fi văzute pe situl comunității catolice de limbă română din Israel: http://www.romcatil.cnet.ro/Craciun_2005.htm

Pr. Cristian Vacaru


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat