Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: Lumina de la Betleem

Printr-o scrisoare trimisă la 19 decembrie, grupul Scout din Pildești (Neamț) anunță pregătirile pentru ceremonia împărțirii Luminii păcii de la Betleem, care va avea loc la Pildești la 22 decembrie, la ora 14,00, în biserica "Adormirea Maicii Domnului".

Scoutiștii din Dieceza de Iași, în al X-lea an consecutiv, au adus în țară Lumina păcii de la Betleem. Cu acest scop s-au deplasat patru scoutiști la Viena (Austria), unde, în ziua de sâmbătă, 10 decembrie, într-o ceremonie religioasă ecumenică, au primit felinarul aprins cu lumina adusă direct de la Betleem.

Lumina a ajuns la Episcopia Romano-Catolică din Iași la 17 decembrie, unde, în cadrul unei Liturghii care a fost prezidată de PS Petru Gherghel, episcop de Iași, și concelebrată de pr. Iosif Antile, asistentul spiritual național, și pr. Florin Bogdan, asistentul spiritual al centrului Scout din Nisiporești, a fost împărțită la toate grupurile Scout din dieceză, precum și credincioșilor prezenți care au dorit.

La Pildești sunt invitați câte doi tineri din parohiile care doresc să primească "lumina păcii de la Betleem". Tinerii trebuie să aducă un felinar special care să protejeze lumina aprinsă până la biserica parohială.

După posibilități, se dorește ca lumina păcii să ajungă mai departe, mai ales în casele unde se trăiește într-o situație de "întuneric" din mai multe cauze: sărăcie, singurătate (copii părăsiți, bătrâni, văduve), lipsă de credința, probleme de sănătate etc.

Vrem să trăim Crăciunul cu spirit autentic creștin și așteptăm ca această mică inițiativă, sprijinită de episcopii Petru Gherghel și Aurel Percă, să fie ocazie pentru noi, cum ne spune Baden Powell, de a încerca "să lăsăm această lume puțin mai bună decât am găsit-o".

Grupul Scout din Pildești


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat