Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa a ales temele pentru următoarele trei ediții ale ZMT

Cu câteva zile în urmă comitetul care a organizat Ziua Mondială a Tineretului de la Köln a anticipat temele următoarelor trei ediții ale evenimentului, afirmând că aceste teme au fost alese de însuși papa Benedict al XVI-lea. Consiliul Pontifical pentru Laici a confirmat acest fapt și a informat responsabilii cu pastorația tinerilor din cadrul conferințelor episcopale, pentru ca aceștia să programeze pregătirile necesare.

La nivel diecezan, tinerii din lumea întreagă vor reflecta anul viitor asupra temei "Făclie pentru pașii mei e cuvântul tău și lumină pentru cărările mele" (Ps 119,105), iar în 2007, vor fi meditate cuvintele evanghelistului Ioan: "Așa cum eu v-am iubit, așa să vă iubiți unul pe altul" (In 13,34).

Cea de a XXIII-a Zi Mondială a Tineretului, programată să se desfășoare în 2008 la Sydney (Astralia), în perioada 15-20 iulie, va avea ca temă fraza din primul capitol din Faptele Apostolilor: "Veți primi o putere de la Duhul Sfânt și îmi veți fi martori" (Fap 1,8). Tema aleasă pentru 2008 a fost o surpriză, deoarece episcopii australieni făcuseră propunerea: "Ia-ți crucea și urmează-mă!" (Mt 10,38), după cum rezultă din situl oficial al ZMT 2008 (www.wyd2008.org). Acest sit, lansat la sfârșitul lunii octombrie, conține primele informații referitoare la organizare, în principal aspectele tehnice de cooptare a voluntarilor și a sponsorilor.

Sunt prezentate câteva motive pentru a participa la ZMT 2008 de la Sydney: pentru prima dată ZMT se va ține în Oceania; va fi prima vizită a papei Benedict al XVI-lea în acest continent; orașul a dat dovadă că are capacități de organizare foarte bune și are un mare patrimoniu spiritual.

Dacă în Australia s-a format deja un comitet de organizare și se stabilesc inițiativele pastorale de pregătire, Spania dorește să găzduiască ediția din 2011. Așadar, Ziua Mondială a Tineretului continuă să fie în centrul atenției.

Pr. Felix Roca


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat