Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": "Rugăciune pentru unitatea creștinilor 2006"

Editura "Presa Bună" anunță apariția broșurii Rugăciune pentru unitatea creștinilor 2006, în traducerea Cătălinei Grosu, sub coordonarea pr. Iosif Dorcu. Tema aleasă pentru săptămâna 18-25 ianuarie 2005 este: "Unde doi sau trei se adună în numele meu, acolo sunt și eu în mijlocul lor" (Mt 18,18-20). Broșura este un instrument util pentru "Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor" (18-25 ianuarie 2005).

Materialul a fost pregătit de către un colectiv alcătuit din reprezentanți ai diferitelor Biserici din Irlanda: Biserica Catolică, Ortodoxă, Luterană, Metodistă și altele. Acest grup internațional s-a reunit la Centrul Focolarinilor, în apropiere de Prosperous, în comitatul Kildare (Irlanda), având sprijinul Conferinței Episcopale Irlandeze.

În mod tradițional, Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor este celebrată în perioada 18-25 ianuarie. Această perioadă a fost propusă în 1908 de Paul Wattson; este perioada cuprinsă între sărbătoarea Catedrei Sfântului Petru și cea a Convertirii Sfântului Paul. Așadar, această alegere are o semnificație simbolică. În emisfera sudică, unde luna ianuarie este o perioadă de vacanță, se preferă să se adopte, de asemenea, o dată în jurul Rusaliilor (după cum este sugerat de Mișcarea "Credință și Constituție" în 1962), care, de asemenea, reprezintă o dată simbolică pentru unitatea Bisericii.

Aceste texte sunt propuse știut fiind faptul că, ori de câte ori va fi posibil, se va încerca adaptarea lor la realitățile locale. Astfel, se va ține seama atât de practicile liturgice și devoționale locale, cât și de contextul socio-cultural. În mod normal, o astfel de adaptare presupune o colaborare ecumenică.

Pentru Bisericile și comunitățile creștine care celebrează împreună rugăciunea în cursul unei singure ceremonii, această broșură propune un model de celebrare ecumenică a cuvântului lui Dumnezeu.

Bisericile și comunitățile creștine care celebrează rugăciunea pentru unitatea creștinilor în fiecare zi a săptămânii pot găsi sugestii în textele propuse pentru cele opt zile.

Pentru persoanele care doresc o rugăciune personală textele cuprinse în această broșură pot fi puncte de sprijin și le arată astfel că sunt în comuniune cu toți cei care se roagă în toată lumea pentru o mai mare unitate vizibilă a Bisericii lui Cristos.

Broșura are în cuprinsul său, alături de ritualul celebrării, de textele biblice, meditațiile și rugăciunile pentru cele opt zile și alte rugăciuni din tradiția irlandeză, câteva date importante din istoria "Săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștinilor", precum și o listă a temelor ce au avut loc din 1968 până în prezent.

* * *

Rugăciune pentru unitatea creștinilor 2006,
Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor, Ed. "Presa Bună", 2005, 14x20 cm, 82 p., 3 RON (30.000 ROL)

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat