Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Cleja: Întâlnire decanală

Ultima ședință decanală a anului 2005 a avut loc la Cleja joi, 15 decembrie. Au fost prezente decanatele de Vrancea, de Traian și de Bacău.

Adunați la inițiativa celor trei preoți decani: pr. Vasile Rediu, pr. Isidor Dâscă și pr. Mihai Enășel, preoții din cele trei decanate au trăit la Cleja bucuria întâlnirii între ei și a lor cu ep. Petru Gherghel.

Întâlnirea a fost deschisă cu o rugăciune condusă de Preasfințitul Petru. A urmat apoi prezentarea ordinii de zi de către pr. Vasile Rediu, decan de Traian.

La primul punct, pr. Iosif Antile, profesor de exegeză la Seminarul din Iași și responsabil cu Oficiul Diecezan pentru Evanghelizare și Pastorație Biblică, a prezentat conferința: "Șapte reguli pentru a citi Sfânta Scriptură", după care au urmat din parte preoților prezenți o serie de întrebări, sugestii și răspunsuri.

După conferința biblică, pr. Felician Tiba, responsabil cu Oficiul Diecezan pentru Cateheză, a făcut o prezentare generală a setului de cateheze pentru tineri și adulți care urmează să apară la Editura "Presa Bună" și care vor constitui o parte din materialul catehetic pentru Anul Sfintei Scripturi. De asemenea, s-a vorbit și despre setul de cateheze pentru copii și adolescenți, având-o ca autoare pe sr. Silvia Brandiu, de la Surorile "Maria Bambina".

A urmat apoi cuvântul PS Petru Gherghel care a apreciat inițiativa întâlnirii tuturor celor trei decanate, a făcut o mică prezentare a Cărții sinodului, încheind cu câteva probleme de ordin administrativ și pastoral.

La rândul său, pr. Vasile Rediu a pus în discuție câteva din problemele administrative pe care le întâlnesc preoții în parohii.

În final, pr. Augustin Pascaru i-a invitat pe toți preoții prezenți la trăirea cu intensitate a sărbătorilor ce se apropie, le-a mulțumit pentru participare și i-a invitat la o agapă frățească.

Pr. Felician Tiba


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat