Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Funeraliile părintelui Virgil Chelaru

Înmormântarea părintelui Virgil Chelaru a avut loc marți, 13 decembrie. Liturghia a fost prezidată de PS Petru Gherghel. Au participat aproape 100 de preoți.

Liturghia a avut loc în Casa Tineretului de lângă biserică. Procesiunea a pornit din biserică la ora 10.30. Omilia a fost ținută de preotul Ștefan Vacaru care a subliniat realitatea morții și necesitatea pregătirii. În acest sens, părintele a folosit câteva ilustrații. Spre final a mulțumit lui Dumnezeu pentru darul preoției, pentru curajul și slujirea părintelui Virgil.

După rugăciunea de la sfârșitul Liturghiei PS Petru Gherghel a citit câteva pasaje din testamentul părintelui răposat în care cere iertare și îi iartă pe toți și spune că îi așteaptă pe toți să se bucure în Domnul. Doamna Grosu, o credincioasă a parohiei, a vorbit din partea credincioșilor Parohiei "Sfântul Francisc" arătând contribuția la creșterea vieții spirituale pe care a adus-o părintele în parohie.

Părintele Virgil a fost depus în cimitirul de lângă biserică (în fața bisericii).

Părintele Virgil Chelaru, paroh la Izvoare (Bacău) a trecut la cele veșnice sâmbătă, 10 decembrie. Născut la Barticești în ziua de 3 noiembrie 1945, a intrat în Seminarul din Iași în anul 1961, iar la 24 iunie 1971 a fost hirotonit preot pentru Arhidieceza de București. La 1 august 1971, a fost numit vicar la Parohia "Bărăția", București. În luna martie a anului 1973 a fost transferat vicar la Râmnicu Vâlcea. La 1 martie 1974 a primit numirea de paroh la Greci, județul Tulcea. A mai fost paroh la Giugiu și la Sinaia. Începând cu luna ianuarie 1977, a activat în Dieceza de Iași, în mai multe comunități: Pustiana, Răducăneni, Valea Seacă. Din anul 1990 a fost paroh la Schineni, iar la 1 august 1999 a fost numit paroh la Izvoare. După anul 1990 a fost și profesor de teologie dogmatică la Facultatea de Teologie pentru Laici, filiala Bacău.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 decembrie: Bacău: Funeraliile părintelui Virgil Chelaru


 

lecturi: 34.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat