Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Galați: Sfințirea pietrei de temelie a bisericii "Sfânta Fecioară Maria Regină"

Parohia Romano-Catolică "Sf. Ioan Botezătorul" din Galați a trăit bucuria sfințirii pietrei de temelie pentru noua biserică ce va fi închinată sfintei Fecioare Maria, regină. Ceremonia de sfințire a fost prezidată de PS Aurel Percă și a avut loc în ziua de duminică, 11 decembrie.

În prezența PS Aurel Percă, episcop auxiliar al Diecezei de Iași, a pr. Ioan Ciuraru, provincial al OFMConv., a pr. Mihai Enășel, decan de Vrancea, a pr. Eusebiu Pișta, paroh, și a vicarilor: pr. Damian Anton, pr. Viorel Cus, pr. Eugen Blăjuț, pr. Petru Albert, fr. Ioan Cojocaru, precum și a domnilor: Vasile Curduman, subprefect de Galați, Ion Radi, arhitect șef de proiect, Cristian Badiu, inginer șef de șantier, a reprezentanților comitetului bisericesc: Petrea Burcă, Ioan Dodan și Nicolae Suvac, de față fiind prezenți și un mare număr de credincioși, s-a sfințit și s-a pus piatra de temelie la biserica "Sfânta Fecioară Maria Regină" din Galați, cartierul Dunărea, micro 20.

Alături de piatra de temelie s-au depus proiectul și copii ale actelor de constituire a bisericii, monede și bancnote, toate acestea drept mulțumire lui Dumnezeu cel Atotputernic, precum și tuturor credincioșilor care vor contribui la desăvârșirea acestui sfânt locaș.

Doamne, Dumnezeul părinților noștri, binecuvântează și păzește pe toți credincioșii din parohia aceasta, pe cei care au jertfit pentru zidirea și împodobirea acestui sfânt locaș și fă ca toți să rămânem statornici prin unire și dragoste lăcașului măririi tale.

Cristian Burcă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11 decembrie: Galați: Sfințirea pietrei de temelie a bisericii "Sfânta Fecioară Maria Regină".


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat