Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Evenimente Scout

În cadrul parohiei "Adormirea Maicii Domnului" din Iași activează mai multe organizații pentru tineri, printre care și ASCRO (Ascociația Scout Catolică Română).

Misiunea acestei organizații este de a contribui la educarea tinerei generații, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt încrezători în forțele proprii și joacă un rol constructiv în Biserică și societate. Metodele Scout se bazează pe un sistem de progres personal, ce ajută la dezvoltarea tinerilor către maximul potențialului lor fizic, intelectual, social și spiritual. Pe scurt, Scoutul contribuie, alături de familie și școală la educarea copiilor, adolescenților și tinerilor.

Pentru a realiza acest lucru, se fac diferite activități ce au loc săptămânal la catedrala din Iași, însă în luna decembrie avem trei evenimente importante.

Primul, la nivel național, este festivalul "Unitate și prietenie", ediția a VIII-a (UP8), ce se va desfășura la Alba Iulia, în perioada 1-4 decembrie. În cadrul acestui eveniment, scoutiști (cercetași) din toată țara se adună nu numai pentru a sărbători ziua națională a României, ci și pentru a fi împreună, a împărtăși gânduri și experiențe, pentru a se juca și cânta împreună.

În programul UP8 sunt incluse diverse activități, ateliere de dans, teatru sau construcții ce ajută tinerii participanți să pună în aplicare cunoștințele dobândite de-a lungul timpului ca membri ai organizației.

În ziua de 10 decembrie, la Viena, se va împărți "Lumina Păcii de la Bethleem". Aceasta va fi adusă în România de către patru cercetași catolici. Credincioșii din Dieceza de Iași care vor să ducă acest semn al păcii în casele lor o pot face în cadrul sfintei Liturghii, în ziua de 17 decembrie, ora 11.00, la Iași.

Cel de-al treilea eveniment are loc chiar în parohia noastră. Este vorba de spectacolul de Crăciun din 22 decembrie, ora 19.00. Scenetele nu sunt numai interpretate de copii, ci și realizate în întregime de ei, pentru a le permite să-și dezvolte, pe lângă "spiritul actoricesc", și creativitatea.

Vă așteptăm deci să fiți prezenți la acest spectacol, iar pentru informații în privința organizației noastre și a ceea ce facem, ne puteți găsi la telefon 0726/131297 și e-mail irina_manea@yahoo.com.

Claudia Dornean


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat