Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Sfințirea bisericii "Sfinții Petru și Paul"

Sfințirea și consacrarea altarului bisericii romano-catolice "Sfinții Apostoli Petru și Paul" - Bacău-centru va fi duminică, 20 noiembrie, la ora 10.30. Episcop consacrator va fi PS Petru Gherghel, episcop de Iași.

Evenimentul emoționant pe care îl vom trăi duminică prin sfințirea bisericii și consacrarea altarului este marcant pentru toți credincioșii romano-catolici din Bacău, cât și pentru toți băcăoanii.

Lăcașul ce încoronează munca și sacrificiile generozității lor va fi sfințit prin mâinile Excelenței sale PS Petru Gherghel, episcop de Iași.

Pe lângă oficialitățile de seamă ale orașului, vor fi prezenți mai mulți episcopi, în frunte cu ÎPS Ioan Robu, mitropolitul de București, PS Aurel Percă, episcopul auxiliar de Iași, PS Anton Coșa, episcopul de Chișinău, PS Ioachim Băcăoanu, episcop ortodox, mulți preoți și foarte mulți credincioși.

Un cuvânt uzual în vocabularul multora dintre noi este biserica. Așadar cine este și ce înseamnă biserica pentru noi? Biserica este inima și centrul fiecărei familii și comunități creștine. Este punctul de pornire și trăire a credinței pentru cel care primește botezul în numele Preasfintei Treimi - Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Biserica este locul de întâlnire reală cu Dumnezeu, Tatăl creator, cu Dumnezeu, Fiul răscumpărător, cu Dumnezeu Duhul Sfânt sfințitor. Aici primim zilnic hrana cuvântului lui Dumnezeu, simțim profund iubirea lui și ne hrănim cu trupul și sângele său la sfânta Liturghie.

A căuta să definim biserica nu înseamnă altceva decât să o limităm doar la câteva aspecte ale vieții fizice, sociale și spirituale.

Cine nu se emoționează în fața minunii nașterii unui copil? Cine nu admiră maiestatea clădirilor impunătoare? Ei bine, biserica înainte de toate este un semn vizibil al prezenței lui Dumnezeu în mijlocul oamenilor.

Aici apa harului dumnezeiesc spală păcatele oamenilor. Aici se înalță rugăciuni și laude aduse lui Dumnezeu. Aici săracii găsesc mângâiere, cei asupriți dobândesc adevărata libertate. În acest locaș sunt primiți și așteptați tânărul și bătrânul, copiii și părinții, săracul și bogatul, intelectualul și omul de rând, sfântul și păcătosul. Aici se poate schimba ceva...!

Mărire s-aducem cu toată iubirea
lui Petru și Paul apostoli slăviți,
Ei sunt fondatorii Bisericii Romei;
Părinți ai credinței și stâlpi neclintiți.
Petru și Paul, sfinți preafericiți,
cu îndurare să ne ocrotiți!

Pr. Iacob Stolnicu


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat