Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Piatra de temelie a noului complex parohial

* * *

Act comemorativ

În anul al cincilea al mileniului trei, la data de 01.10.2005, pe când în fruntea Bisericii se afla Sanctitatea sa papa Benedict al XVI-lea, în fruntea diecezei, Excelența sa Mons. Petru Gherghel, episcop titular de Iași, Mons. Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, pr. Iosif Păuleț, paroh de Onești (Parohia "Sfinții Petru și Paul") și decan de Trotuș, pr. Daniel Bișoc și pr. Marian Gașpal, vicari parohiali de Onești, iar în fruntea țării se afla președintele Traian Băsescu, în cinstea sfintei Tereza a Pruncului Isus, chiar în ziua sărbătorii sale, au fost inaugurate oficial, printr-o celebrare liturgică solemnă, lucrările la complexul parohial, ce va cuprinde: biserica, oratoriul și casa parohială, în prezența unui mare număr de preoți, călugări și călugărițe, seminariști, autorități locale - în frunte cu primarul orașului, ing. Emil Lemnaru - și laici credincioși, adunați pentru acest eveniment important din istoria Bisericii locale și a orașului Onești. Celebrarea liturgică de sfințire a pietrei fundamentale a fost prezidată de pr. Iosif Păuleț.

Locul pe care se construiește complexul parohial a fost dat în folosință gratuită de către Primăria Municipiului Onești, prin Hotărârea Consiliului Local nr. 69 din 06.11.2003. Proiectul întregului complex a fost executat de către SC "Construct Proiect" din Onești, reprezentată prin dl. ing. Radu Tabarcea, arhitect dl. Nicos Iliopolos.

După împrejmuirea locului cu gard, lucrare executată în lunile mai-iulie 2005 de către SC Compechim SRL Onești, reprezentată prin dl. ing. Mihai Micloș, s-au început lucrările, în ziua de 15 septembrie 2005, la prima construcție a complexului parohial, oratoriul. Lucrarea va fi executată de către SC Alconep SRL Tg. Ocna, reprezentată prin dl. ing. Ilie Alecu.

Glorie fie Tatălui veșnic, Fiului său Isus Cristos și Duhului Sfânt, pentru că ne-a ajutat să inaugurăm oficial, astăzi, 1 octombrie 2005, lucrările la acest complex parohial. Ne încredințăm cu totul ocrotirii sfintei Tereza și sperăm ca, prin mijlocirea ei puternică, și cu ajutorul bunilor noștri credincioși din Onești, al Surorilor de Caritate ale Sfântului Apostol Paul, al Primăriei și al altor binefăcători și sponsori, bunul Dumnezeu să ne ajute să ducem la bun sfârșit lucrarea.

Acest act comemorativ a fost făcut în mai multe exemplare, dintre care unul în arhiva Parohiei "Sfinții Petru și Paul" (nr. 207 de la Corespondență 2005), un altul în dosarul cu "Acte foarte importante" ale aceleiași parohii, un al treilea în arhiva noii Parohii "Sf. Tereza a Pruncului Isus" și un al patrulea, plastifiat, a fost pus într-o urnă metalică închisă, în temelia Oratoriului, în beton, bloc fundație Ax 7 terasă acces (pe colțul oratoriului, partea de nord spre interiorul curții).

Pr. Iosif Păuleț, paroh


 

lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat