Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Intențiile pentru apostolatul rugăciunii în anul 2006

* * *

Ianuarie
Intenția generală: Pentru ca efortul de a realiza deplina comuniune a creștinilor să facă să crească reconcilierea și pacea dintre toate popoarele pământului.
Intenția misionară: Pentru ca toți creștinii să-i primească pe migranți cu respect și caritate, recunoscând în fiecare persoană imaginea lui Dumnezeu.

Februarie
Intenția generală: Pentru ca întreaga comunitate internațională să fie din ce în ce mai mult conștientă de datoria urgentă de a pune capăt traficului cu ființe umane.
Intenția misionară: Pentru ca, în misiuni, credincioșii laici să-și dea seama de necesitatea de a sluji propria țară chiar și printr-o mai mare implicare în viața politică și socială.

Martie
Intenția generală: Pentru ca tinerii, care sunt în căutarea sensului vieții, să fie înțeleși, respectați și călăuziți cu răbdare și iubire.
Intenția misionară: Pentru ca în toată Biserica să crească acea conștiință comună menită să favorizeze colaborarea și schimbul dintre lucrătorii misionari.

Aprilie
Intenția generală: Pentru ca să fie respectate drepturile individuale, sociale și politice ale femeii în toate națiunile.
Intenția misionară: Pentru ca Biserica din China să-și poată desfășura cu seninătate și deplină libertate misiunea sa evanghelizatoare.

Mai
Intenția generală: Pentru ca bogăția darurilor, pe care Duhul Sfânt o revarsă în Biserică, să contribuie la creșterea păcii și dreptății în lume.
Intenția misionară: Pentru ca în țările de misiune responsabilii din instituțiile publice să promoveze și să apere, cu legi oportune, viața umană de la concepere până la încheierea ei naturală.

Iunie
Intenția generală: Pentru ca familiile creștine să primească în spirit de iubire fiecare copil care se naște și să se ocupe cu afecțiune de bolnavi și de persoanele în vârstă care au nevoie de grijă și de asistență.
Intenția misionară: Pentru ca păstorii și credincioșii creștini să considere dialogul interreligios și opera de înculturalizare a evangheliei ca o slujire cotidiană pe care să o desfășoare pentru cauza evanghelizării popoarelor.

Iulie
Intenția generală: Pentru ca cei care sunt în închisoare, mai ales tinerii, să primească sprijinul necesar din partea societății pentru a reuși să redea sens propriei existențe.
Intenția misionară: Pentru ca în teritoriile de misiune diferitele grupuri etnice și religioase să trăiască în pace și împreună să construiască o societate inspirată din valorile umane și spirituale.

August
Intenția generală: Pentru ca orfanii să nu ducă lipsă de îngrijirile necesare pentru formarea lor umană și creștină.
Intenția misionară: Pentru ca toți credincioșii creștini să fie conștienți de propria vocație în orice mediu și circumstanță.

Septembrie
Intenția generală: Pentru ca mijloacele de comunicare socială să fie folosite întotdeauna cu responsabilitate și conștiință.
Intenția misionară: Pentru ca în teritoriile de misiune întregul popor al lui Dumnezeu să considere formarea permanentă ca o prioritate proprie.

Octombrie
Intenția generală: Pentru ca toți cei botezați să se maturizeze în credință și să o manifeste prin alegeri de viață clare, coerente și curajoase.
Intenția misionară: Pentru ca spiritul de animare și cooperare să sporească prin celebrarea Zilei Mondiale a Misiunilor.

Noiembrie
Intenția generală: Pentru ca în orice parte a lumii să se pună capăt tuturor formelor de terorism.
Intenția misionară: Pentru ca prin efortul credincioșilor, unit cu forțele vii ale societății, să se poată rupe noile și vechile lanțuri care împiedică dezvoltarea continentului african.

Decembrie
Intenția generală: Pentru ca Isus Cristos, blând și smerit cu inima, să-i inspire pe responsabilii națiunilor la o folosire înțeleaptă și responsabilă a puterii.
Intenția misionară: Pentru ca în fiecare parte a lumii misionarii să trăiască vocația cu bucurie și entuziasm, urmându-l cu fidelitate pe Cristos.

Vatican, 31 decembrie 2004

* * *

Traducere de Ovidiu Bișog, din L'Osservatore romano, ediție săptămânală nr. 3 (1.261), ianuarie 2005, pag. 4.


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat