Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Pomenirea tuturor credincioșilor răposați

O Liturghie pontificală pentru cei răposați s-a celebrat miercuri, 2 noiembrie, Pomenirea Tuturor Credincioșilor Răposați, în catedrala "Adormirea Maicii Domnului" din Iași, la ora 10.00. În prezența a 20 de preoți (profesori de la seminar, de la catedrală, și alți preoți invitați), PS Reinhard Lettman, avându-i alături pe PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă, a prezidat sfânta Liturghie pentru episcopii, preoții, călugării și seminariștii decedați.

În prezența persoanelor consacrate, a seminariștilor și a credincioșilor, PS Reinhard Lettman, episcop de Münster (Germania), a celebrat sfânta Liturghie în limba latină.

În predica episcopului Lettman, tradusă din limba germană de părintele Vladimir Petercă, s-a subliniat: "Ieri, în solemnitatea Tuturor Sfinților, ne-am amintit de comuniunea cu toți sfinții lui Dumnezeu care sunt deja în ceruri și sunt trecuți în calendar..., iar astăzi ne amintim de toți cei care ne-au fost aproape în viață și și-au atins scopul primit de la Dumnezeu, fie că au fost părinții noștri, fie că a fost soțul, fie soția, fie că au fost rude sau buni prieteni. Această legătură vie cu ziua de ieri o exprimăm astăzi, în ziua Tuturor Răposaților, într-un mod cu totul deosebit. Ea ne amintește de toți aceia care au trecut înaintea noastră cu semnul credinței, iar acum dorm somnul păcii... Fidelitatea lui Dumnezeu care l-a scăpat pe Isus de moarte ne va scăpa și pe noi de ea".

La sfârșitul Liturghiei a avut loc un Requiem pentru toți episcopii și preoții răposați.

La ora 14.00 toți: PS Reinhard Lettmann, PS Petru Gherghel, PS Aurel Percă, peste 30 de preoți (de la seminar, de la parohiile din Iași și de la diferite congregații), persoane consacrate, seminariști și foarte mulți credincioși s-au întâlnit în cimitirul Eternitatea pentru a se ruga pentru sufletele episcopilor, preoților, seminariștilor, călugărilor și credincioșilor.

După această ceremonie s-au făcut rugăciuni speciale la mormintele rudelor și ale celorlalți cunoscuți.

Adrian Blăjuță

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2 noiembrie: Iași: Pomenirea tuturor credincioșilor răposați (FOCUS)


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat