Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut "Lumina creștinului" pe luna noiembrie

A văzut lumina tiparului un nou număr al revistei "Lumina creștinului" pe luna noiembrie, anul XVI, nr. 11(191). Pe copertă se află imaginea catedralei "Sfânta Fecioară Maria, Regină" Iași care a ajuns la forma finală după aproximativ 15 ani de lucrări necesitate la ridicarea ei.

Preasfințitul Petru Gherghel deschide revista cu invitația de a fi părtași la evenimentul solemn de sfințire a catedralei. Scrisoarea conține și mulțumirile adresate tuturor celor care au contribuit la ridicarea lăcașului de rugăciune.

În același ton de sărbătoare sunt articolele aflate la pagina 14 ("Cât de importantă este o biserică?") și la pagina 11 intitulat ("Sfințire de biserică - Satu Nou - Belcești").

La pagina 4 articolul "Catedrala din Iași" reține atenția cititorului cu câteva detalii tehnice asupra noii biserici cât și explicarea formei sale.

"O adevărată dezbatere colegială", astfel se intitulează interviul realizat cu Preasfințitul Petru Gherghel aflat la paginile 5-6 care ne vorbește despre Sinodul Episcopilor, care a avut loc la Vatican în perioada 2-23 octombrie.

Douăzeci și cinci de tineri care au fost sfinți diaconi la Roman în cadrul institutului Teologic Franciscan. Care sunt cei 25 de tineri care au urcat încă o treaptă pentru a putea sluji Domnului puteți afla citind articolul de la pagina 7.

Ordinul Ospitalier "Sfântul Lazăr" din Ierusalim a poposit vineri și sâmbătă 14 și 15 octombrie la catedrala "Adormirea Maicii Domnului" Iași. Pentru a înțelege mai bine ce este cu acest ordin trebuie citit articolul de la pagina 9.

Pentru persoanele în vârstă a luat ființă Clubul "Alois și Clara". Informații despre club și ce activități se desfășoară acolo se pot afla citind pagina 10.

Rubrica "Picturi" continuă în acest număr cu prezentarea unui faimos tablou care se găsește în vechea catedrală "Adormirea Maicii Domnului" Iași: "Ridicarea sfintei Fecioare la cer" de Giuseppe Carta. Mai multe detalii privind această pictură puteți afla la pagina 13.

"Și păsările vorbesc prin suferința lor" putem spune dacă citim articolul "Ciocârlia din Ceamurlia sau Pasărea pe gripa ei piere" aflat la pagina 17.

O meditație pe tema celei de-a zecea fericiri, și anume "Fericiți cei amabili, pentru că de ei se folosește Dumnezeu!" puteți citi la pagina 19.

Un preot misionar semnează rubrica "Misiuni" de la pagina 20 care continuă să ne vorbească în această lună despre forța cuvântului din sfânta Evanghelie.

În afară de binecunoscutele rubrici "Istorioară morală", "Știri", "În apărarea sănătății", "Poșta redacției" și "Rebus" mai puteți citi: "Episcopul diecezei în Spania", "Albert cel Mare", "Ziua persoanelor consacrate".

Majoritatea articolelor din revistă vor putea fi citite în curând și pe acest sit la secțiunea "Bibliotecă".

Vă dorim lectură plăcută!

Geanina Oancă


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat