Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Noua catedrala romano-catolica din Iasi Iași: Pregătiri pentru sfințirea catedralei

A început numărătoarea inversă până la evenimentul solemn al Diecezei de Iași: consacrarea altarului și sfințirea noii catedrale, în ziua de 1 noiembrie (ora 11.00), solemnitatea Tuturor Sfinților. Pregătirile în acest sens sunt intense, desfășurându-se atât pe plan material, prin ultimele finisaje ale clădirii catedralei și amenajarea curții, dar, mai ales, pe plan spiritual, prin rugăciuni speciale.

Începută în anul 1992, la clădirea noii catedrale se fac ultimele finisări; au fost făcute ultimele amenajări interioare și a fost instalată orga clasică. Cei care vor păși pragul lăcașului de cult vor putea admira imaginea centrală, vitraliile, stațiunile de la Calea crucii, tabernacolul lateral, baptisteriul...

Montarea pavajuluiAmenajarea curții este pe ultima sută de metri, lucrându-se intens la montarea pavajului, poarta de la intrarea din partea nordică a curții și amenajarea spațiului verde.

Pe lângă pregătirile materiale, s-a început, în ziua de luni, 24 octombrie, pregătirea spirituală a credincioșilor, printr-o octavă de predici la fiecare Liturghie de la ora 18.00, centrate pe tema: "Cred în sfânta Biserică", fiind susținute de Mons. Petru Mareș, directorul național pentru Operele Misionare Pontificale.

De asemenea, în fiecare zi, la toate sfintele Liturghii celebrate în catedrala veche, se rostesc rugăciuni ca Domnul să privească spre noul lăcaș închinat lui și să îl umple cu binecuvântarea sa.

Curtea catedralei Tot în această perioadă credincioșii catedralei au posibilitatea să se înscrie pentru a deveni nași ai catedralei, urmând ca în această calitate să fie înscriși în Cartea catedralei. În ziua sfințirii, vor purta un ecuson special, o eșarfă colorată și o floare și vor întinde o pânză albă în jurul noului lăcaș de rugăciune. Detalii suplimentare în acest sens pot fi obținute de la biroul parohial (tel. 0232/212007).

Tot în această perioadă au loc pregătiri intense pentru concertul din după-amiaza zilei de 1 noiembrie, care va fi susținut de cele trei coruri ale catedralei.


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat