Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Vizită pastorală și prezentarea noului vicar

Duminică 16 octombrie, mult așteptata vizită pastorală a PS Petru în comunitățile române din Roma, a umplut de bucurie cele trei biserici în care se celebrează Liturghia duminicală, precum și inima tuturor credincioșilor veniți la întâlnirea cu păstorul lor. Pentru cei aflați departe de casă în căutarea unor condiții de viață mai bune printre străini, posibilitatea de a participa la sfânta Liturghie și a se ruga în limba părintească devine duminică de duminică experiența vie a iubirii și grijii unui Dumnezeu pe care îl simt mai mult decât oricând ca Tată milostiv.

În spiritul acestei griji părintești, episcopul nostru a predicat cuvântul, a celebrat Euharistia și s-a apropiat personal de cei prezenți făcându-i pe toți să se simtă acasă în Biserica lui Cristos. Tot în spiritul acestei preocupări speciale pentru pastorația emigranților, Preasfințitul l-a prezentat în mod oficial pe pr. Iulian Fărăoanu care, din această toamnă, a fost numit asistent al pr. Isidor Iacovici în grija sufletelor românilor din zona Romei.

Sărbătoarea a început dimineață, la ora 9.00, în biserica din Ladispoli, o localitate din afara Romei, pe malul mării, în care trăiește o comunitate de catolici proveniți în cea mai mare parte din Săbăoani.

La ora 12.30, biserica "Santa Maria Causa Nostrae Laetitiae", aflată la marginea Romei, în zona Casilina, era arhiplină. Doar într-un an de zile, de când se celebrează duminica pentru români în această zonă, comunitatea a crescut și s-a consolidat în mod impresionant.

Înainte de sfânta Liturghie, Preasfințitul s-a întâlnit în sacristie și a schimbat câteva cuvinte cu Excelența sa card. Tomas Spidlik, care tocmai celebrase slujba pentru italieni. Momentul culminant a fost atins la sfânta Liturghie de la ora 15.30, în biserica "Santa Maria in Portico in Campitelli", din centrul istoric al Cetății Eterne, punctul cel mai important de întâlnire pentru catolicii români din Roma.

Solemnitatea celebrărilor liturgice, căldura și afecțiunea cuvintelor Preasfințitului, care a vorbit despre importanța sfintei Euharistii în lumina lucrărilor Sinodului Episcopilor, entuziasmul credincioșilor care l-au înconjurat cu iubire pe păstorul lor au transformat ziua Domnului într-o adevărată sărbătoare a sufletului, atât de dorită, dar și greu de realizat atunci când te afli printre străini.

Pr. Bogdan Herciu
 


lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat