Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Păstorul diecezei în mijlocul românilor

Prezent la Roma, unde participă la Sinodul Episcopilor despre Euharistie, PS Petru Gherghel a celebrat duminică, 16 octombrie, sfânta Liturghie în mijlocul comunității catolicilor români de rit latin aflați în Roma și în împrejurimi îndemnându-i să rămână uniți în jurul Euharistiei și să afle în participarea la sfânta Liturghie energie spirituală, speranță și unitatea familiei.

Preasfințitul Petru Gherghel a subliniat la Radio Vatican următoarele: "Am considerat ca o datorie a mea ca episcop de Iași, participând la Sinodul Episcopilor care analizează marele sacrament al Euharistiei, să particip la celebrarea jertfei sfintei Liturghii pentru credincioșii din orașul Roma.

Am dorit să le împărtășesc câteva impresii din acest moment deosebit de înălțător și de important pentru Biserica noastră. Cred că credincioșii noștri, care au avut în celebrarea jertfei sfintei Liturghii un suport în perioada grea a dictaturii, au și acum mai departe același suport în situația în care mulți dintre ei se află în emigrație. Consider că este un lucru minunat ca Isus care coboară între oameni să-i adune pe toți în jurul său și să-i încurajeze.

Sunt bucuros să le spun credincioșilor că în taina euharistică găsesc forța lor pentru a-și împlini datoriile pe care le au; sunt bucuros să le spun că numai așa vor putea păstra fidelitate față de trăirea lor creștină, comuniunea cu cei de acasă, cu familiile lor. Vor realiza aici în orașul Roma sau în jur, în celelalte comunități din jurul Romei, sau în întreaga Italie, o familie creștină care are drept fundament și izvor de unitate și de speranță taina euharistică.

Le-am prezentat credincioșilor bucuria pe care am trăit-o împreună cu Sfântul Părinte în ajunul acestei duminici la celebrarea întâlnirii cu copii care au primit sfânta Împărtășanie. M-am bucurat să le spun, și le spun mai departe tuturor, cât este de fericit acest moment când păstorul suprem al Bisericii stă în genunchi în fața Euharistiei împreună cu toți, cu corul episcopilor, cu copii și cu toți credincioșii. Am trăit clipe fericite și le împărtășesc acest lucru și credincioșilor pentru mărirea curajului lor. Tuturor le doresc, așadar, să găsească în Isus pe cel care le umple inima de speranță și de bucurie".


 

lecturi: 19.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat