Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Ziua Mondială a Misiunilor în Dieceza de Iași

În Dieceza de Iași, Ziua Mondială a Misiunilor, a fost sărbătorită în ziua de duminică, 16 octombrie. Ea a fost marcată în mai multe parohii ale Diecezei de Iași, prin momente de priveghere misionară și prin sfânta Liturghie celebrată pentru misionari. Tinerii din întreaga dieceză au fost invitați să celebreze împreună Ziua Mondială a Misiunilor, în catedrala "Adormirea Maicii Domului" din Iași.

Sărbătoarea a început încă din ajun, sâmbătă seara, printr-o priveghere misionară organizată de sora Iosefina Rediu, în colaborare cu tinerele studente care au urmat cursul de misiologie organizat de Centrul Misionar Diecezan (perioada noiembrie 2004 - iulie 2005). Privegherea "Rugăciune pentru toate popoarele" a început printr-un moment de adorație euharistică urmat de Rozariul misionar, la fiecare decadă fiind aprinse lumânări de diferite culori, simbolizând cele cinci continente.

Duminică, celebrarea a început cu o cateheză misionară, la ora 15.00, la care tinerii prezenți au putut asculta mărturii misionare din Kenya, direct de la părintele Isidor Mârț. Sărbătoarea a culminat cu sfânta Liturghie a tinerilor concelebrată de mai mulți preoți, printre care și părintele Claudiu Iștoc, directorul Centrului Misionar Diecezan Iași.

La sfânta Liturghie care a fost celebrată pentru misiuni și misionari, cei prezenți au fost invitați să conștientizeze mai mult faptul că, prin Botez, fiecare dintre noi am devenit misionari - trimiși să-l vestim pe Cristos, prin viața noastră, oriunde am fi.

Atât în cadrul sfintei Liturghii, cât și al catehezei a fost subliniată importanța deosebită a rugăciunii făcute pentru misionari și pentru beneficiarii activității lor. Tinerii care au participat la aceste celebrări au plecat edificați de momentele de rugăciune profundă pentru misiuni, motivați mai mult pentru a nu-i uita pe misionari în rugăciunile lor.

Monica Benedic


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat