Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Celebrarea Zilei Misionare

În biserica romano-catolică "Fericitul Ieremia Valahul" din Roman, duminică, 16 octombrie, în Ziua Mondială a Misiunilor, între orele 15.30 și 16.50, s-a desfășurat o priveghere misionară având ca temă "Misionarii - pâine frântă pentru viața lumii". La acest moment deosebit din viața Bisericii au participat activ peste 250 de tineri din cele patru parohii ale orașului mușatin și din Parohia Traian (NT), precum și șase preoți și zeci de călugări și călugărițe. Celebrarea a fost organizată de Comunitatea Iosefinilor lui Murialdo împreună cu preoții și tinerii din parohia gazdă.

Fiind luna în care se încheie Anul Euharistiei, privegherea misionară a început cu un cântec, în timpul căruia s-a făcut expunerea preasfântului sacrament. Părintele Fabio Volani a coordonat întâlnirea, care a fost prezidată de părintele Romeo Neculai. Acesta, în cuvântul de zidire, a încercat să-i convingă pe cei prezenți de misterul iubirii intratrinitare, prin care Tatăl l-a trimis în lume pe Fiul unul-născut ca să o ridice la demnitatea filială și pe Duhul Sfânt ca să aducă, prin intermediul creștinilor, mesajul de iubire făcut vizibil în frângerea vieții lui Isus Cristos pe Calvar. Astfel, fiecare tânăr trebuie să devină misionar în societatea în care trăiește: pe stradă, la școală, la serviciu, în familie, în micile grupuri de prieteni.

După binecuvântarea cu preasfântul sacrament, a luat cuvântul părintele paroh Alois Moraru, care a mulțumit celor prezenți și celor care s-au implicat în organizarea celebrării, invitându-i la o agapă frățească. Fiecare tânăr a primit un gând spiritual, care să-i ajute în trăirea misionară, și câte o pâine, pe care să o consume în familie, ca simbol al comuniunii și al frângerii vieții pentru cei care au nevoie de iubire.

Pr. Romeo Neculai


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat