Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Gioseni: Consiliul diecezan al Acțiunii Catolice

La Mănăstirea Surorilor borromite din Gioseni, în perioada 7-9 octombrie, a avut loc Consiliul diecezan al Acțiunii Catolice, care a reunit aproximativ 20 de persoane, reprezentanți ai comitetului director, ai consiliilor zonale și de sector, alături de asistentul spiritual general al asociației, pr. Felix Roca.

Scopurile acestei întâlniri au fost următoarele: analiza vieții asociative pe anul 2004-2005, identificarea priorităților asociative, în vederea realizării proiectului-program pentru următorul an asociativ și promovarea cunoașterii între membrii consiliului diecezan.

Întâlnirea a debutat vineri seara, cu o sfântă Liturghie, urmată de momente de cunoaștere și comuniune între membrii consiliului diecezan.

Analiza vieții asociative a anului în curs a stat în centrul discuțiilor de sâmbătă dimineața. Președintele diecezan a prezentat bilanțul diecezan, după care fiecare responsabil de zonă și de sector a vorbit despre aspectele pozitive și dificultățile pe care le-au întâmpinat membrii AC în acest an asociativ, în desfășurarea activităților.

În după-amiaza aceleiași zile s-a lucrat pentru identificarea priorităților pentru următorul an asociativ. Având ca punct de plecare materialul concluziilor de la campusul diecezan desfășurat în vară la Gioseni, discuțiile din cadrul consiliului s-au axat pe trasarea unor linii directoare pentru întocmirea proiectului de activități, care va fi elaborat și adoptat de către membrii AC în cadrul Adunării generale.

Despre Adunarea generală de la Pralea, care se va desfășura în perioada 21-23 octombrie, s-a vorbit în ziua de duminică. S-au stabilit responsabilitățile și alte date organizatorice pe care aceasta le presupune.

Pe parcursul celor trei zile ale desfășurării consiliului diecezan, au avut loc și momente spirituale profunde. Orice activitate începea și se termina în rugăciune, iar sfânta Liturghie reprezenta centrul și apogeul lucrărilor noastre.

Anca Lucaci


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat