Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Întâlnirea secretariatului FIAC

În perioada 28 septembrie - 3 octombrie s-a desfășurat la Roma Întâlnirea secretariatului Forumului Internațional al Acțiunii Catolice (FIAC), secretariat din care face parte și România, alături de țări ca Italia, Spania, Burundi, Argentina.

Întâlnirea a avut un caracter special, deoarece la Roma, alături de membrii secretariatului, s-au aflat și alți reprezentanți ai țărilor membre, care au constituit grupul de promovare al Acțiunii Catolice în lume.

Acțiunea Catolică din România a fost prezentă la Roma la nivel de federație, din delegația română făcând parte: Oana Tuduce - reprezentanta federației în secretariatul FIAC, Anca Lucaci - membră a grupului de promovare, din partea AC de rit latin, Codruța Fernea - membră a grupului de promovare, din partea AC de rit bizantin, Alin Tat - reprezentant AGRU și pr. Felix Roca - asistent spiritual al Federației.

În cadrul întâlnirii s-au desfășurat sesiuni de formare, având în centru următoarele teme:

  • Participarea tinerilor la noua evanghelizare, o prioritate FIAC, pentru perioada 2005-2007;

  • Viitorul creștinismului, ținând cont de diversele realități locale.

Ca puncte de plecare în formarea formatorilor au fost următoarele provocări: Care este contribuția AC? Care sunt prioritățile? Ce tip de formare este necesară în diversele realități în care se lucrează?

Din programul întâlnirii au făcut parte conferințe, momente de formare, discuții, dezbateri, dar și momente de rugăciune, meditații, sfinte Liturghii.

Au mai participat: Paola Bignardi - coordonator al activității FIAC, Mons. Francesco Lambiasi - asistent spiritual al Acțiunii Catolice Italiene, Mons. Lorenzo Piva - din Congregația pentru Evanghelizarea Popoarelor, pr. Paulo Giulieti - responsabil cu pastorația tinerilor din cadrul Conferinței Episcopale Italiene, sr. Mara Ko - biblistă și Luca Diotallevi - sociolog.

S-a vorbit mult în aceste zile despre carisma Acțiunii Catolice, asociația fiind un dar al Duhului Sfânt pentru Biserică și o școală de formare creștină.

Lucrările secretariatului FIAC și ale grupului de promovare AC s-au încheiat în ziua de 2 octombrie, cu participarea la Liturghia de deschidere a Sinodului Episcopilor pe tema Euharistiei, Liturghie celebrată de Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea.

Anca Lucaci


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat