Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Deschiderea anului școlar

La Casa de Reculegere din Traian a avut loc, sâmbătă, 24 septembrie, deschiderea noului an școlar 2005-2006 la Școala de Teologie pentru Laici și Persoane Consacrate

S-au împlinit deja cinci ani de când se repetă această sărbătoare prin care se oferă o posibilitate de studiu teologic și catehetic laicilor și persoanelor consacrate. Și în aceste an numărul persoanelor a fost de aproximativ 60 care s-au angajat în frecventarea acestor cursuri.

Această școală are ca scopul de a aprofunda credința personală, de a pregăti o colaborare mai conștientă în parohiile noastre și a întări prezența valorii creștine și la locul de muncă. Acest scop pare a fi atins de multele mărturii ce provin din parohii unde cei care au absolvit deja aceste cursuri activează și sunt prezenți în mod semnificativ și mai conștient. Și în acest an a fost înmânate 12 atestate recunoscute și de către episcopul diecezei.

La sărbătoarea de deschidere, după un moment de prezentare a școlii și a noilor veniți pentru primul an, s-a celebrat sfânta Liturghie după care au avut loc două ore de curs.

În anul I s-au înscris 18 persoane ce provin din diferite localități ale diecezei, interesate de a cunoaște și a aprofunda credința și prezența lor creștină în lume.

Dorim să prezentăm o singură mărturie dintre cei care au absolvit: "Pentru mine acești trei ani au fost o mare îmbogățire spirituală și culturală. Am regăsit răspunsurile pe care le-am căutat de mult și, prin intermediul comuniunii și fraternității cu care am trăit în cadrul acestei școli, mă simt mai pregătită de a oferi o mărturie conștientă în familia mea, în parohia mea și la locul de muncă. Încurajez pe toți aceia care au această dorință să profite de această ocazie unică în dieceza noastră".

Pr. Gianfranco Maronese


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat