Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Tămășeni: Întâlnirea persoanelor consacrate

În spiritul tradiției din ultimii ani, persoanelor consacrate din Dieceza de Iași le este adresată invitația de a participa, în ziua de duminică, 2 octombrie, la Tămășeni, la întâlnirea persoanelor consacrate, prilej de informare și de discuții despre viața Bisericii locale. Va fi prezent și PS Aurel Percă. În acest sens, pr. Alois Fechet, vicar episcopal cu viața consacrată, a trimis tuturor o scrisoare oficială.

* * *

Dragi persoane consacrate,

Ne apropiem de încheierea celebrării Anului Euharistie, proclamat cu solemnitate și deosebită insistență de către mult regretatul Sfânt Părinte papa Ioan Paul al II-lea. În același timp, ne pregătim pentru sfințirea noii catedrale și consacrarea altarului acesteia. Totodată trăim a 40-a aniversare de la promulgarea documentelor Conciliului Vatican II, care au revoluționat și reînnoit gândirea și trăirea creștină a secolului trecut și continuă să aducă roade în Biserica lui Cristos. Peste două luni se va împlini un an de la încheierea Sinodului Diecezan care a însemnat un suflu nou în cadrul Bisericii noastre locale.

Vrem să marcăm aceste evenimente prin momente speciale evidențiate cu diferite ocazii în comunitățile noastre parohiale pentru ca poporul lui Dumnezeu să participe cu mai mult folos spiritual la misterele vieții creștine.

Persoanele care îmbrățișează viața consacrată și care, pentru episcop, reprezintă un ajutor de seamă în desfășurarea activităților pastorale, însuflețite fiind de setea după Dumnezeu și de dorința de a trăi exigențele credinței (cf. VC nr. 103) fiind modele și exemple pentru frații și surorile noastre, trebuie să fie în sintonie cu toate aceste inițiative diecezane; în acest sens, dorim să continuăm tradiția de a ne întâlni din nou în luna octombrie pentru a trăi o zi împreună exprimându-ne comuniunea fraternă, pentru a ne informa de pulsul vieții din Biserica locală, pentru a găsi noi formule de dinamică, expunere și propunere a programelor specifice și pentru a ne alimenta, o dată în plus, cu energie și elan de la izvorul comun, Cristos Domnul nostru, calea, adevărul și viața.

Prin urmare, vă invităm pe toți la Tămășeni, în ziua de 2 octombrie.

Programul se va desfășura după cum urmează:

  • 10.30: Sosirea și pregătirea pentru Liturghie.

  • 11.00: Sfânta Liturghie concelebrată; (lecturi, oferirea darurilor: Surorile din Tămășeni și Adjudeni).

  • 12.00: Prânzul - agapă frățească, fiecare aducându-și hrană rece la pachet.

  • 13.00: Conferință: Anul Euharistiei: reflecții, experiențe trăite, propuneri.

  • 14.00: Pauză.

  • 14.30: Conferință: Conciliul Vatican II: retrospectivă, lumini și umbre, speranță pentru Biserica mileniului al treilea.

  • 15.30: Pauză.

  • 16.00: Diverse.

  • 16.30: Adorație euharistică (organizează: Congregația Iosefinilor, Misionarii Oblați, Surorile Duhului Sfânt din Roman). (Participanții sunt rugați să aibă Colecția de cântări.

  • 17.30: Reîntoarcerea în comunitățile proprii.

Însoțim cu rugăciunea noastră pe PS Petru Gherghel care va fi la Roma pentru Sinodul Episcopilor și ne vom bucura în cadrul întâlnirii noastre de prezența PS Aurel Percă și de cuvântul său autorizat.

Recomandând să fie prezente nu numai persoanele cu voturi, ci și aspiranți/e, postulanți/e, novici/e, sigur fiind că ne vom bucura cu toții să ne revedem, vă doresc prin mijlocirea sfintei Fecioare Maria binecuvântarea Domnului în toate.

Cu toată dragostea și prețuirea pentru tot ceea ce faceți pentru Cristos și Biserica sa!

Pr. Alois Fechet, vicar episcopal de Iași


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat