Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală în Parohia Huși "Sf. Anton"

Pentru comunitatea parohială "Sf. Anton" din Huși, orașul dintre vii, zilele 17 și 18 septembrie au fost pline de bucurie prin prezența episcopului Petru Gherghel, în prima vizită canonică făcută în această parohie. O asemenea vizită trezește sentimente deosebite, fiind o întâlnire între pastor și o parte a turmei sale.

Primirea a fost una sub semnul bucuriei și a entuziasmului însoțită de sunetul clopotelor, cântul copiilor, tinerilor și a tuturor credincioșilor, a preoților și a oficialităților orașului. Rugăciunea Rozariului de bucurie condusă de Preasfințitul și încredințarea câte unui mister unui copil, unui tânăr și unui adult au deschis Liturghia de seară și prezența episcopului în duminica a XXV-a de peste an la toate cele patru Liturghii.

La prima Liturghie de la ora 08.00 dimineața credincioșii au primit cuvântul și dorința episcopului de a-l căuta pe Cristos între ei; a reamintit că Sinodul trebuie pus de acum în practică, punctând mai ales gândul din evanghelia duminicală; chemarea pe care o face Dumnezeu omului de a lucra mereu în via sa, idei ce au fost prezente și în intervențiile episcopului la celelalte Liturghii,

La ora 10.00, cei prezenți la Liturghia comunității s-au bucurat de o celebrare pontificală în cadrul căreia au concelebrat parohul locului și secretarul episcopului. După Liturghia de la ora 10.00 dorința episcopului a fost de a se întâlni cu micile grupuri și asociații din Parohia "Sf. Anton" (feciorii de biserică, Familia Preasfintei Inimi a lui Isus, consiliu parohial, comisia de la Sinod, Compania "Sf. Tereza", Grupul Rozariului Viu, Grupul celor care Poartă Sfântul Scapular, Grupul de Ispășire și Surorile Franciscane). Preasfințitul s-a adresat fiecărui grup, încurajându-i pe membrii lor și recomandându-le să fie un exemplu pozitiv în comunitate.

Copii s-au "jucat" la Liturghia lor de la ora 12.00, alături de episcop care s-a adresat inocenței acestora spunându-le să rămână cât mai aproape de Isus, așa cum sunt acum și să rămână în continuare inima Bisericii.

Vizita s-a încheiat cu Liturghia tinerilor de la ora 18.00 la sfârșitul căreia episcopul a dat binecuvântarea în cadrul unei vecernii euharistice în vederea dobândirii indulgenței plenare.

Trecerea păstorului diecezei a fost un moment de har, este stimulativă pentru viața parohiei și va fi o amintire la care ne vom întoarce adesea.

Pr. Andrei Ciobănică

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17-18 septembrie: Vizită pastorală în Parohia Huși "Sf. Anton".


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat