Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 
Onești: Franciscanii capucini în sărbătoare

Ziua de 30 iulie a fost pentru Frații Capucini o zi plină de bucurie fraternă datorată mai multor motive și anume instituirea prezenței Fraților Franciscani Minori Capucini ca Custodie, primirea a patru diaconi hirotoniți la Arienzo (Napoli, IT) în ziua de 29 iunie și profesiunea perpetuă a 11 frați: fr. Eusebiu Jitaru (Gioseni, BC), fr. Gariel Gosman (Buruienești, NT), fr. Cristian-Vasile Paval (Suceava, SV), fr. Alois Ciuraru (Valea Mare, BC), fr. Flavian Faraoanu (Galbeni, BC), fr. Albert Gosman (Buruienești, NT), fr. Eugen Giurgică (Buruienești, NT), fr. Iustinian Lucaci (Onești, BC), fr. Florin Cipca (Comănești, BC), fr. Cristinel Ghiurcă (Galbeni, BC), fr. Lucian-Iosif Dumea (Bălușești, NT).

Celebrarea acestor evenimente a avut loc la Onești în cripta sanctuarului dedicat fericitului Ieremia la ora 10.00, prezidată de PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași. Au mai participat și PS Cornel Damian, episcop auxiliar de București, PS Antoni Dydycz OFMCap. (Polonia; a avut un rol foarte important la venirea fraților capucini în România, în 1992 el fiind vicar general), delegatul ministrului general pr. Felice Cangelosi OFMCap., precum și alte autorități religioase din Italia cât și autorități civile.

Totul s-a petrecut într-un spirit de bucurie căci acea cerere făcută de PS Petru Gherghel cu mulți ani în urma de a avea în dieceză Frații Capucini, după beatificarea fericitului Ieremia, acum începe să prindă vizibilitate și consolidare. Comunitatea mulțumește bunului Dumnezeu pentru nenumăratele haruri pe care a binevoit să le împartă prin mijlocirea fericitului Ieremia fraților capucini și României. De asemenea comunitatea mulțumește Domnului pentru tinerii frați care au făcut profesiunea perpetuă a sfaturilor evanghelice de sărăcie, ascultare și castitate și în același timp cere lui Dumnezeu să trezească și în inimile altor tineri dorința de a se consacra lui Dumnezeu, după exemplul sfântului Francisc și a Fericitului Ieremia.

Fr. Eugen Giurgica
 


lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat