Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 
Săbăoani: Zece ani de la înființarea Grădiniței "Sf. Ana"

Comunitatea din Săbăoani a trăit sâmbătă, 3 septembrie, bucuria aniversării a zece ani de la înființarea Grădiniței "Sf. Ana", a cărei activitate este condusă de surorile din Congregația "Notre Dame de Sion". Acest moment festiv a fost marcat prin celebrarea la ora 10.30 a unei Liturghii pontificale prezidate de PS Aurel Percă și a continuat cu un program artistic organizat de copiii de la Grădinița "Sf. Ana".

Prezente și în comunitatea din Săbăoani, surorile din Congregația "Notre Dame de Sion" au sărbătorit împlinirea a zece ani de activitate la Grădinița "Sf. Ana", în cadrul căreia până în prezent s-au modelat și au primit o educație aleasă peste 600 de copii. Mulțumirea și recunoștința pentru activitatea desfășurată în toți acești ani au fost exprimate în cadrul unei sfinte Liturghii prezidate de episcopul auxiliar de Iași, PS Aurel Percă. Alături de episcop s-au aflat prelatul Albert Holenstein, preoții din comunitate și alți preoți oaspeți, surori din Congregația "Notre Dame de Sion", sute de copii și mulți credincioși.

La începutul sfintei Liturghii, responsabila Grădiniței "Sf. Ana", sr. Maria Benchea, și-a exprimat bucuria și mulțumirea pentru tot ceea ce s-a realizat cu ajutorul Domnului și prin mijlocirea sfintei Fecioare Maria în cei zece ani de activitate în cadrul grădiniței.

După proclamarea lecturilor și a sfintei Evanghelii, a urmat cuvântul de învățătură al PS Aurel Percă. "Școala ne ajută să creștem", a spus episcopul în cadrul predicii, accentuând, printre altele, importanța formării religioase, alături de cea intelectuală și umană.

Adresându-se apoi surorilor prezente la celebrare, după ce le-a mulțumit pentru modul în care se dăruiesc și îi slujesc lui Dumnezeu în cei mici, lucrând cu răbdare în fiecare zi la educația și șlefuirea caracterului lor, episcopul le-a adresat invitația de a-i ajuta pe copii să crească tot mai mult în statură, în înțelepciune și în har înaintea lui Dumnezeu și a oamenilor.

După celebrarea euharistică, în sala de cateheze de lângă biserică s-a desfășurat un program artistic susținut de copiii de la Grădinița "Sf. Ana". Prin intermediul cântecelor, al dansurilor și al poeziilor, cei mici și-au exprimat bucuria, jovialitatea și, în același timp, recunoștința pentru toate darurile primite de la Dumnezeu prin intermediul disponibilității, slujirii și dăruirii generoase a surorilor din Congregația "Notre Dame de Sion".

Emanuel Imbrea
 


lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat