Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Sagna: Administrarea Mirului

În Parohia Sagna au primit Mirul în jur de 250 de copii, în cadrul celebrării de duminică, 28 august, în sărbătoarea sfântului Augustin. Sacramentul Mirului sau al Confirmațiunii a fost împărțit de episcopul auxiliar de Iași, Mons. Aurel Percă, ajutat de pr. decan de Roman, Toma Encuț, de rectorul Institutului Teologic Romano-Catolic "Sf. Iosif" din Iași, pr. Wilhelm Dancă, precum și de directorul Seminarului "Sf. Iosif" din Bacău, pr. Anton Săbăoanu.

Alături de episcopul Aurel a fost prezent și un grup destul de numeros de preoți.

Copiii, după ce s-au pregătit temeinic, au așteptat cu nerăbdare acest moment, fapt evidențiat de entuziasmul pe care l-au arătat la primirea preasfințitului, precum și la spontaneitatea și curajul de care au dat dovada când au fost nevoiți să răspundă întrebărilor puse în cadrul predicii.

După ce le-a explicat cadrul dogmatic al prezenței și operei Duhului Sfânt, episcopul Aurel a ținut să amintească tuturor candidaților prezenți că darurile pe care le primesc prin intermediul sacramentului Mirului vin să confirme sacramentul Botezului.

Ca atare, prin sacramentul Mirului nu se primește alt Duh Sfânt, ci este confirmarea darului Duhului Sfânt primit la Botez. Singura diferență este aceea că la Botez nici unul dintre candidați nu era conștient de ceea ce primea, iar acum, în urma pregătirii făcute, a celorlalte sacramente primite între timp, cu ajutorul orei de religie, copiii devin "maturi" în credință, conștienți de ceea ce primesc.

"Trebuie să aveți curaj să duceți mai departe în viață darurile Duhului Sfânt, să operați cu ele, să vă bucurați și să le lăsați să se vadă în voi", a mai spus preasfințitul la finalul predicii.

În cuvântul său, pr. Ioan Jicmon, parohul comunității Sagna, a ținut să mulțumească preasfințitului, preoților prezenți, nașilor, părinților, precum și celorlalți credincioși prezenți pentru că au ținut să participe la bucuria celor 250 de copii.

Pr. Felician Tiba


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat