Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Răcăciuni: Program GREF

Continuând tradiția începută acum 6 ani, Institutul "Sf. Ioan Calabria" din Răcăciuni a organizat și în această vară un program recreativ-educativ-formativ, GREF-2005, în perioada 18-30 iulie, în parohiile Horgești și Vladnic, iar în parohiile Răcăciuni, Fundu-Răcăciuni, Berindești, Valea Mică și Ciucani, în perioada 1-13 august.

Au participat un număr aproximativ de 1.250 de copii care au fost îndrumați de peste 110 animatori din parohiile respective, în colaborare cu băieții de la institut.

De asemenea, cei prezenți s-au bucurat de suportul și sprijinul unui grup de 25 de tineri veniți din Italia special pentru aceste activități, din localitatea Pedrengo, în apropiere de orașul Bergamo.

Timp de două săptămâni, cât a durat GREF-ul, în fiecare localitate în parte, copii împreună cu animatorii, l-au urmat pe Micul Prinț din opera cu același nume a lui Antoine de Saint-Exupéry, în aventurile și căutările sale în vederea descoperirii celei mai autentice valori - prietenia, dar și în descoperirea trăirilor și experiențelor esențiale dezvoltării și creșterii.

Urmărindu-se firul poveștii, nu a fost pierdut din vedere nici faptul că 2005 este anul sfintei Euharistii, imnul propus a evocat acest aspect, precum și partea de formare a activităților.

Importantă pentru activități a fost și partea ludică, exprimată prin jocuri, cântece, bansuri și ieșirile la iarbă verde, iar o atenție deosebită a fost acordată activităților practice realizate de către animatori cu copii.

Activitățile s-au încheiat în fiecare localitate cu un mic spectacol oferit de către copii părinților, spectacol care a sintetizat întreaga activitate.

La final organizatorii și participanții au adresat un cuvânt de mulțumire tuturor celor care i-au sprijinit, în mod deosebit părinților parohi din localitățile amintite și animatorilor din parohie, de asemenea, și copiilor care au participat.

Acest program de activități va fi desfășurat și în anii următori.

Ionuț Ciciu


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat