Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Piatra Neamț: Campus - Frumusețea Euharistiei

Redescoperită la streașina munților ce împrejmuiesc Mănăstirea Benedictină "Maica Unității" din municipiul Piatra-Neamț, a adus celor 20 de participanți la campusul Acțiunii Catolice Adulți din perioada 22-24 iulie - zona Roman -"Fericitul Ieremia Valahul", Piatra-Neamț "Sfântul Iosif Muncitorul" și invitaților din zona Bacău - Faraoani și Valea Mare -... un suflu nou, revigorant, la înălțimea aspirațiilor de om, creștin și membru al Acțiunii Catolice.

Meditațiile pr. Cornel Cadar au nuanțat desăvârșit tema stabilită "Euharistia - locaș sfânt al Mântuitorului" prin motoul "Bobului de grâu, lumina și căldura inimilor noastre"... ca o prefigurare a acestei frumuseți, în armonie cu orizontul ce se desfășoară aici, prin... "vântul, ramul..." adiat de valea Bistriței, domolită mai fericit ca oricând, de rugăciunile, cântecele și jertfa sfintei Liturghii oferite lui Dumnezeu.

Prin etapele chemării la o viață de credință autentică, răspunzând întrebărilor: ce învăț adorându-l pe Cristos în sfânta taină,... ce îmi spun textele din Sfânta Scriptură cu referire la Cina cea de taină,... când este întâlnit Isus cu adevărat în inimile noastre (Luca 24,13-32) etc.... cele trei aspecte, desfășurate sub semnul unui triunghi spiritual, ne-au oferit șansa să redescoperim "frumusețea de a sta cu Domnul" în sala Cinei de taină, de a-i întâlni privirea îngrijorată și de a fi chemat o dată cu "Întoarcerea fiului risipitor" (Luca 15,11-32) și în special, frumusețea de a-i întâlni pe oameni și de a-i chema, spre a-i influența cu lumina harului creștin din "Chemarea lui Matei" (Mt 9,9-13).

Astfel, aprofundarea cunoștințelor prin imaginile prezentate - icoanele - cândva numite și "scriptura celor săraci", ne-au îndreptat gândul și privirea sufletului, spre o fereastră mare deschisă spre cer, ca legătură spirituală și vizuală cu Dumnezeu, a cărui frumusețe, cu siguranță va mântui lumea, la fel de intens ca Euharistia - miracol, jertfă și viață.

Cristina Koch Smeu


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat