Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bijghir: Campusul pentru copii "Vara împreună"

Așa cum se obișnuiește în fiecare an, o dată cu sosirea verii, în Parohia "Sfânta Fecioară Maria Îndurerată" Bijghir s-a desfășurat campusul pentru copii "Vara împreună". Evenimentul a avut loc în perioada 4-9 iulie și s-a bucurat de prezența unui număr de aproximativ 180 de copii din Bijghir și din filiala Buhoci. Copiii au fost îndrumați și susținuți de un grup de 23 de tineri animatori, în frunte cu pr. Tiziano Barocco de la "Salezienii lui Don Bosco" din Bacău.

Dacă anul trecut, programul s-a conturat în jurul sfântului Dominic Savio, de la care copiii au învățat cât de importantă este pentru viața lor sfânta Liturghie, sfânta Spovadă, sfânta Împărtășanie, rugăciunea, iubirea și iertarea, anul acesta ei au avut ca exemplu pe cunoscutul personaj "Micul Prinț", din opera autorului francez Antoine de Saint-Exupéry. Cu ajutorul acestui personaj, pr. Tiziano și animatorii au încercat să le prezinte copiilor un mod de comportare cât mai apropiat de idealul creștin: prietenia, altruismul, solidaritatea, modestia etc. În mod special au fost ajutați să înțeleagă că Isus din sfânta Euharistie este cel mai bun prieten al nostru și că fapta bună "nu se vede decât cu inima; esențialul rămâne ascuns ochilor". Fiecare zi a acestui campus s-a încheiat cu sfântul Rozariu și sfânta Liturghie, la care au participat toți copiii și animatorii.

Reflecțiile asupra temelor propuse au fost evidențiate prin participarea copiilor la diferite jocuri cu mult entuziasm și bucurie. O zi a fost rezervată pentru o excursie la pădure, unde s-a celebrat sfânta Liturghie, urmată de jocuri strategice.

Campusul "Vara împreună" de la Bijghir s-a încheiat cu un spectacol prezentat de copii și animatori credincioșilor comunității la grota din curtea bisericii.

Ciprian Iovu


 

lecturi: 23.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat