Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Campus de vară pentru copii

În toate cele trei parohii din orașul Iași ("Adormirea Maicii Domnului", "Sfântul Anton" și "Sfânta Tereza a Pruncului Isus") a avut loc în paralel în perioada 11-17 iulie campusul de vară destinat copiilor.

Pentru desfășurarea în condiții optime a acestui program recreativ-cultural, cei aproximativ 200 de copii participanți au fost coordonați îndeaproape de pr. Marius Mîrț (în Parohia "Adormirea Maicii Domnului"), pr. Gabriel Bucur (în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus") și pr. Marian Dascălu (în Parohia "Sfântul Anton"). Nu poate fi uitată nici contribuția substanțială a celor 30 de animatori și a trei surori din Congregația Surorile Providenței care au participat cu multă bucurie la reușita acestui campus.

Tema centrală a campusul a fost "Pinocchio", mai precis o paralelă între povestea lui Pinocchio și parabola evanghelică a fiului risipitor.

În fiecare zi programul începea la ora 10.00 cu un moment de rugăciune condus de părintele vicar. Apoi urma punerea în scenă a unui act din povestirea "Pinocchio", după care avea loc munca pe grupuri, copiii fiind împărțiți în funcție de vârstă. De la ora 12.30 până la ora 14.00 era pauza de masă, timp în care copiii serveau prânzul pregătit în pachețele. După-amiază aveau loc programe recreative specifice copiilor (jocuri, concursuri, bansuri etc.). Programul fiecărei zile se încheia la ora 17.00 printr-un moment de rugăciune.

Luni și marți, vremea de afară fiind potrivnică desfășurării în bune condiții a programului recreativ, copiii au putut viziona împreună în spațiile de la subsolurile bisericilor programe televizate de animație.

Miercuri, 13 iulie, copiii din toate cele trei parohii s-au întâlnit la subsolul catedralei din Iași, unde au vizionat împreună filmul artistic de animație "Pinocchio". Apoi au urmat discuții pe tema acestei povestiri, mulți dintre copii intervenind cu afirmații pertinente.

Sâmbătă, după ora 12.30, animatorii au început să pregătească în catedrala din Iași programul liturgic și artistic pentru ultima zi a desfășurării campusului.

Sfânta Liturghie de duminică, 17 iulie, de la ora 11.00, prezidată de pr. Marius Mîrț a reprezentat punctul culminant al acestui campus. Au concelebrat alături de Sfinția sa pr. Gabriel Bucur și pr. Marian Dascălu. Alături de copii și animatori au participat mulți tineri, credincioși și, bineînțeles, părinții și rudele copiilor. Fețele tuturor erau joviale iar inimile pline de bucurie, dovadă fiind faptul că au participat cu toată ființa lor la jertfa euharistică.

Imediat după acest moment de înălțare sufletească a urmat un spectacol organizat de copii în fața părinților. Înainte de plecarea spre propriile case, părinții, copii și toți cei prezenți au putut viziona prin intermediul unui videoproiector fotografii cu activitățile desfășurate de copii, împreună cu animatorii lor, de-a lungul acestei săptămâni.

Se dorește ca astfel de momente să construiască în fiecare dintre copiii Diecezei de Iași acea formare spirituală care să-i transforme în adevărate instrumente ale lui Dumnezeu în lume.

Marius-Claudiu Dumea


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat