Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Kenya: Vești îngrijorătoare

Veștile care au sosit din Kenya sunt îngrijorătoare. Un conflict între triburile gabra și borana a izbucnit în zona de misiune română din Kenya. Misionarii români au trebuit să plece vineri noaptea, 15 iulie, la Nairobi.

De câteva zile, în zona de nord a Kenyei, în Dieceza de Marsabit, există o situație încordată între triburile gabra și borana. În ziua de 12 iulie un sat din tribul gabra a fost atacat, aproape fiecare familie pierzând unul sau mai mulți membrii în această confruntare. Această situație a provocat deja între 70 și 95 de morți, dintre care majoritatea sunt femei și copii. Mai mult de o mie de locuitori au părăsit cătunele și satele în care locuiau, refugiindu-se în orașul Marsabit (oraș situat la circa 500 km de Nairobi, capitala Kenyei), la rude sau chiar pe străzi.

Joi, 14 iulie, în cursul după-amiezii, a fost ucis prin câteva focuri de armă PS Luigi Locati (76 ani), vicar apostolic de Isiolo, regiune aflată în nord-estul Kenyei. El fusese deja amenințat cu moartea de două ori, în ultimele luni. Pentru moment, cauza atacului este învăluită în mister. Investigatorii nu pot înțelege motivele acestei neîndurătoare execuții. Se pare că moartea sa nu are legătură cu conflictele dintre cele două triburi, gabra și borana.

În Dieceza de Marsabit, la Maikona, se află, de șase ani, și preoți misionari din Dieceza de Iași. În prezent sunt acolo: pr. Eugen Blaj și pr. Victor Osoloș. Ei ne-au transmis că sunt bine, fiind în afara pericolului. Momentan ei se află la Nairobi, așteptând ca situația să se liniștească pentru a se putea întoarce la păstorirea celor care au atâta nevoie de ei.

Monica Benedic


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat