Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Tinerii Diecezei de Iași în drum spre Köln

Tinerii din grupul diecezan care vor participa la Ziua Mondială a Tineretului de la Köln (Germania) s-au întâlnit sâmbătă, 16 iulie, în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Roman, pentru a se cunoaște și pentru a se pregăti pentru acest mare eveniment.

"Imitându-i pe magi, și voi, iubiți tineri, vă pregătiți să realizați o călătorie din fiecare parte a globului spre Köln. Este important nu doar să vă îngrijiți de organizarea practică a Zilei Mondiale a Tineretului, ci este necesar să vă îngrijiți în primul rând de pregătirea spirituală, într-o atmosferă de credință și de ascultare a cuvântului lui Dumnezeu". Cu aceste cuvinte papa Ioan Paul al II-lea, în Mesajul pentru Cea de-a XX-a Zi Mondială a Tineretului, i-a îndemnat pe tinerii din lumea întreagă să se pregătească pentru acest eveniment pentru ca acesta să impulsioneze viața lor de credință.

Grupul organizat de Oficiul pentru Pastorația Tinerilor, Copiilor și Asociațiilor a avut ocazia sâmbătă, 16 iulie, să se întâlnească la Roman pentru a se cunoaște și pentru a intra în atmosfera specifică Zilei Mondiale ale Tineretului. Acest grup este compus din 48 de tineri ce provin din 22 de parohii, vârsta medie a grupului fiind de 25 de ani.

După o prezentare în imagini a tuturor zilelor mondiale ale tineretului, a fost descris specificul celebrării din acest an plecând de la tema aleasă de papa Ioan Paul al II-lea: "Am venit să ne închinăm lui".

Pe lângă grupul diecezan mai sunt alte 10 grupuri care împreună totalizează un număr de aproximativ 230 de tineri: grupul Facultății de Teologie Romano-catolică - 48, grupul Caritas - 43, grupul din Piatra-Neamț, Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" - 25, grupul din Onești - 20, grupul din Schineni - 13, grupul din Luizi-Călugăra - 10, grupul din Bacău, Parohia "Fericitul Ieremia" - 9, grupul din Rădăuți - 8, grupul Kolping - 8.

Pe toți acești tineri și pe cei din lumea întreagă papa Benedict al XVI-lea îi așteaptă la Köln după cum a spus duminică, 17 iulie, în mesajul de la Angelus din localitatea Les Combes, în regiunea Valle d"Aosta, acolo unde își petrece vacanța: "Suntem deja în drum spre Köln, dragi tineri. Să ne vedem cu toții la Köln!"

Pr. Felix Roca


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat