Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Luncani: Invitație la sărbătorirea hramului

La 15 km de Bacău pe șoseaua spre Moinești la punctul numit Slatina, unde este și un indicator care arată locul unde ne aflăm: Centrului Carmelit de Spiritualitate de la Luncani. Aici este un centru de primire deservit de Familia Carmelită care are ca punct principal biserica "Maicii Domnului". Sâmbătă, 16 iulie, aceasta își sărbătorește hramul. Sunt bineveniți toți: catolici, ortodocși sau doritori care ar veni să viziteze acest loc.

Desfășurarea sărbătorii își are punctul culminant sâmbătă, 16 iulie, sărbătoarea Maicii Domnului de pe Muntele Carmel, la ora 11.00, prin celebrarea sfintei Liturghii. Participanții au prilejul de a o cinsti pe Maica Domnului și a oamenilor și de a se împăca cu Dumnezeu.

După sfânta Liturghie cei care doresc vor avea posibilitatea de a primi scapularul Maicii Domnului, care este un simbol al protecției Mariei asupra vieții noastre.

Are loc și un program cultural-artistic imediat după sfânta Liturghie, susținut de Corala "Ateneu" din Bacău, dirijor prof. Ion Bănică.

În pauze există posibilitatea de a vizita expoziția cu lucrări artistice produse de deținuții din Penitenciarul din Bacău, aceasta fiind în premieră. Apoi se poate vizita expoziția de artă religioasă a elevilor Școlii Populare de Artă din Bacău, sub îngrijirea d-nei profesoare Daniela Gaftea, și lucrările în iconografie sub îngrijirea d-nei profesoarei Veronica Călin de la Palatul Copiilor. Alături de acestea vor fi expuse spre vânzare și exponate ale mănăstirii, cum ar fi: statui, vase din ceramică, miere de albine etc. Tot ceea ce se realizează cu această ocazie este destinat pentru susținerea inițiativelor caritative de diferite genuri ale mănăstirii.

La ora 17.00 va fi un concert de flaut și nai susținut de frații Farțade, acompaniați de elevii Liceului de Arte din Bacău.

Contact:
tel. 0234/206085
e-mail: info@carmelitani.ro
http://www.carmelitani.ro


 

lecturi: 5.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat