Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Hălăucești: Zeci de ani în slujba Domnului

Pr. Isidor Mocanu a sărbătorit 40 de ani de preoție la Hălăucești, în satul său natal, într-un cadru festiv, în prezența PS Petru Gherghel. Tot în aceeași zi, 3 iulie, alți fii ai satului au sărbătorit jubilee deosebite: pr. prof. Alois Bișoc a sărbătorit 30 de ani de preoție, iar pr. Iosif Gîrleanu 10 ani de preoție. Acest eveniment a fost continuarea jubileului de la Gherăești, unde PS Petru Gherghel și colegii Excelenței sale au celebrat 40 de ani de slujire în via Domnului.

Liturghia de la ora 11.00, pentru pr. Mocanu, a fost un moment deosebit, deoarece, împreună cu foștii colegi din sat, a sărbătorit și 65 de ani de viață. De remarcat este faptul că pr. Isidor nu a celebrat într-un cadru festiv prima Liturghie în satul natal în anul 1965, deoarece nu a fost recunoscut de stat ca preot timp de trei ani de zile, celebrând pe ascuns sau la altarul lateral din biserica din Hălăucești. În cuvântul de introducere al pr. paroh Adrian Herciu s-au specificat aceste lucruri, emoționând pe toți cei prezenți.

La predica ținută de pr. Iosif Gîrleanu s-a subliniat rolul preotului și al mamei de preot în descoperirea și creșterea vocației. Sfânta Liturghie rămâne ca punct central al vieții de credință, pregătind credincioșii pentru trăirea evangheliei și mântuirea sufletului.

La sfârșitul Liturghiei, pr. Isidor Mocanu a povestit istoria vocației sale, iar PS Petru Gherghel a subliniat jertfa mamelor în a oferi fii și fiice pentru Biserică. A fost recitit decretul episcopal de numire al pr. Isidor în funcțiile de penitentiarius magnus și de șef al Biroului Personal al Episcopiei de Iași.

Înainte de binecuvântarea finală, trei fii ai satului i-au felicitat din partea comunității pe cei sărbătoriți. Celebrarea s-a încheiat cu cântarea "La mulți ani!" și binecuvântarea arhierească. Cei prezenți au primit câte o amintire a evenimentului celebrat.

Pr. Iosif Gîrleanu


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat