Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut "Lumina creștinului" pe luna iulie

Un nou număr al revistei "Lumina creștinului", pe luna iulie anul XVI, nr. 7(187) a văzut lumina tiparului. Imaginea de pe prima copertă (moment din cadrul procesiunii de la Iași cu preasfântul sacrament) le reamintește cititorilor importanța Anului Euharistiei și reînnoiește invitația de a reflecta mai mult asupra prezenței lui Cristos în Euharistie.

Articolul de la pagina 2 prezintă o frumoasă rugăciune euharistică transmisă prin opera literar-patristică intitulată Didahia și care își păstrează și astăzi puterea de atracție pe care a avut-o de-a lungul veacurilor.

Articolele de la paginile 3-4 subliniază importanța Anului Euharistiei și prezintă inițiativele desfășurate în acest sens în Dieceza de Iași, în special celebrările euharistice solemne și procesiunile cu preasfântul sacrament desfășurate în comunitățile diecezei.

Cei care vor să retrăiască atmosfera și momentele deosebite din desfășurarea Sărbătorii Copiilor ce a avut loc la Săbăoani în ziua de 4 iunie, pot parcurge articolul de la pagina 5.

Paginile 6-7 oferă cititorilor informații referitoare la alte două evenimente ce au marcat viața diecezei în ultima perioadă: depunerea voturilor perpetue de către șapte surori din Congregația "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" și profesiunea a 26 de candidate în cadrul Ordinului Fecioarele Consacrate.

Despre Pelerinajul Militar Internațional, desfășurat la Lourdes în perioada 27-29 mai, puteți afla mai multe amănunte la pagina 8.

Participantă la Congresul Internațional "Adevăr și moralitate în spațiul public", desfășurat în perioada 1-2 iunie la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași, dr. Gabriela Blebea Nicolae, profesor de filozofie morală la Universitatea din Otawa (Canada) a avut amabilitatea de a acorda un interviu, pe care cititorii revistei îl găsesc la pagina 9.

Pagina 10 prezintă întâlnirile de organizare a Consiliului Pastoral Diecezan și a Curiei Diecezane, în vederea unei bune desfășurări a activităților pastorale din Dieceza de Iași.

Rubrica intitulată "Istorie" prezintă o biografie a lui Martin Maier (1876-1949), împușcat de Securitate la 13 martie 1949, în cadrul represiunii anticatolice comandate de regimul comunist.

La rubrica "Mesajul sfinților" puteți citi despre viața sfântului Bonifaciu, episcop martir, apostolul Germaniei, pe care papa Ioan Paul al II-lea l-a propus ca model de trăire a eroismului evanghelic, alături de alți sfinți ai Germaniei.

Despre pictura murală "Cina cea de taină" realizată de Domenico Ghirlandaio în anul 1486 în refectorul Mănăstirii "San Marco" din Florența puteți afla mai multe amănunte citind articolul de la pagina 13.

La pagina 14, în cadrul rubricii "Pentru familii", atenția cititorilor se îndreaptă asupra "rugăciunii care transformă".

Paginile 15-16 le oferă celor mici posibilitatea de a continua lectura istorioarei morale "Goana după aur" și de a parcurge câteva dintre impresiile participanților la Sărbătoarea Copiilor.

Pagina 17 prezintă situația privind numărul participanților din România la Ziua Mondială a Tineretului (Köln, 11-21 august).

Articolul de la pagina 18 este dedicat Comunității de la Taizé, a cărei mod de viață continuă să atragă și astăzi numeroși tineri din întreaga lume.

Având ca titlu "Mamă de preot", articolul de la pagina 19 constituie o reflecție legată de chemarea la preoție.

La rubrica "Misiuni" de la pagina 20, pr. Gabriel Cimpoieșu semnează un articol intitulat "Sunt optimist".

În paginile revistei mai sunt prezente cunoscutele rubrici: "Știri", "În apărarea sănătății", "Poșta redacției" și "Rebus".

Majoritatea articolelor din revistă se găsesc și pe acest sit la secțiunea "Bibliotecă".

Vă dorim lectură plăcută!

Emanuel Imbrea


 

lecturi: 23.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat