Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Concurs literar în Spania

În Spania, în localitatea Lleida (Catalonia), la 2 octombrie va fi un concurs literar "Jocurile florale, unice în lume, în cinstea sfintei Maria, Maica lui Dumnezeu", organizat de Academia Pontificală și Regală Mariană din Lleida.

Vor fi prezenți PS Petru Gherghel și un ierarh din Biserica Ortodoxă Română, precum și domnul Teodor Baconsky, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe din România, fost ambasador al României în Vatican și Portugalia.

La acest concurs, dedicat sfintei Fecioare a Unității, pe lângă secțiunea de proză și poezie catalană, va fi și o secțiune de poezie în limba română, cu trei premii speciale: un premiu în valoare de 600 euro pentru cea mai bună poezie care să cânte România, "grădina Maicii Domnului", acordat de Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona, La Caixa; un premiu în valoare de 600 euro pentru cea mai bună poezie care să cânte devoțiunea românilor față de Maica Domnului, acordat din partea românilor rezidenți în localitatea Lleida; un premiu constând într-o colecție de 28 de monede de argint (14 de zece dolari și 14 de cinci dolari), care face parte din cele șapte serii emise pentru a comemora Jocurile Olimpice de Vară de la Montreal, Canada, din 1976, și va fi acordat din partea Academiei Pontificale și Regale Bibliografico-Mariană din Lleida. Pe fața fiecărei monede este chipul reginei Elizabeta a II-a a Canadei, iar pe revers sunt cele 28 de simboluri sportive ale celei de-a XXI-a olimpiade din era modernă. Acest ultim premiu va fi acordat pentru o poezie pe temă mariană liberă.

Lucrările care vor concura în acest concurs literar marian trebuie să fie originale (autentice), să fie scrise în limba română și vor fi trimise în dublu exemplar la secretariatul Academiei Bibliografice Mariane, str. Accadèmia, nr. 17, Lleida, Spania, înainte de 31 august. Se recomandă ca plicurile să fie expediate cu cel puțin două săptămâni înainte de această dată, pentru a putea intra în concurs.

Academia își rezervă dreptul de a deveni proprietara tuturor lucrărilor în original premiate în concurs. Lucrările nepremiate nu se vor returna, motiv pentru care autorii sunt rugați să păstreze copii ale originalelor prezentate.

Rezultatele concursului literar marian vor fi publicate în mass-media locală din Lleida, iar câștigătorii vor fi înștiințați din timp pentru a putea asista la solemna decernare a premiilor care va avea loc în ziua de duminică, 2 octombrie 2005, în orașul Lleida.

Academia Pontificală și Regală Mariană din Lleida a fost înființată în 1862.


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat