Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Răchiteni: Deschiderea oficială a Centrului de Îngrijire la Domiciliu

La Răchiteni, a avut loc duminică, 19 iunie, deschiderea oficială și sfințirea unui nou Centru de Îngrijire la Domiciliu.

Deși centrul funcționează deja în Răchiteni, inaugurarea oficială a fost făcută duminică, în prezența Mons. Alois Fechet, vicar episcopal, a pr. paroh Marian Fechetă, a pr. Egidiu Condac și pr. Mihai Budău, directorii Centrului Diecezan Caritas Iași, a primarului comunei Răchiteni, Iosif Lucaci, a unui reprezentant al Comisiei de Sănătate de la Camera Deputaților, Petru Movilă, a coordonatorului diecezan al CID la nivel diecezan, Gema Bacoanu, precum și a altor oficialități din partea Prefecturii Iași.

Proiectul își propune să dezvolte servicii de îngrijire social-medicale la domiciliu pentru persoanele vârstnice imobilizate din comuna Răchiteni.

Serviciile oferite în cadrul proiectului se adresează persoanelor vârstnice defavorizate, familiilor acestora și în aceeași măsură comunității locale.

Personalul CID se implică în realizarea următoarelor activități:

  • Servicii medicale: injecții, perfuzii, pansamente, frecții medicale, masaje, clisme, sondaje vezicale, spălături vezicale, controlul medicației, termometrizare, monitorizarea tensiunii arteriale, a pulsului și a glicemiei;

  • Asistență socială: ajutor în gospodărie, ajutor la cumpărături etc.

  • Coordonarea unor acțiuni de întrajutorare a beneficiarilor: donații de medicamente și consumabile medicale, donații de alimente și îmbrăcăminte, donații de scutece (pampers) și închirierea de mijloace de îngrijire.

Pe lângă toate aceste servicii, știind că majoritatea persoanelor care beneficiază de acestea nu au aparținători, considerăm că cel mai important pentru ele este că sunt vizitate, sunt ascultate și primesc o vorbă bună.

În discursurile adresate celor prezenți la inaugurare s-a reamintit chemarea pe care o avem fiecare dintre noi: de a-l sluji pe aproapele, mai ales pe cel aflat în suferință.

A fost evocată imaginea și exemplul viu al regretatului papă Ioan Paul al II-lea, care ne este un model prin scrierile sale referitoare la cei în vârstă, la boală, la suferință, și mai ales prin modul său sublim în care a acceptat suferința în ultimele zile ale vieții sale pământești, dând o lecție ce va rămâne adânc săpată în inima fiecăruia dintre noi.

Mihaela Condac

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19 iunie: Răchiteni: Deschiderea oficială a Centrului de Îngrijire la Domiciliu


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat