Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Prima întâlnire de lucru a Curiei Diecezei de Iași și a Consiliului Pastoral Diecezan

După ce la 1 mai PS Petru Gherghel a semnat decretul privind organizarea Curiei Diecezei de Iași, numind și responsabilii pentru structurile diecezane, pentru ziua de 16 iunie este stabilită la sediul episcopal o primă întâlnire de lucru a responsabililor pentru structurile diecezane, în vederea unei bune desfășurări a activităților pastorale din Dieceza de Iași.

Prezidată de vicarul general, în calitate de moderator Curiae (can. 473 § 3), Curia diecezană de Iași cuprinde oficiile de coordonare ale activităților Curiei Diecezane (Cancelaria Episcopală, Biroul Personal, Oficiul pentru Manifestări Diecezane și Oficiul pentru Statistică) și secțiunile pastoral-administrative (Secțiunea pentru Evanghelizare, Sacramente și Pastorație; Secțiunea pentru Viața Consacrată și Vocații; Secțiunea pentru Cultură și Dialog; Secțiunea Administrație-Economie; Tribunalul bisericesc.), coordonate de un vicar episcopal, numit de episcop, care au în componența lor diferite oficii care se ocupă de un sector pastoral sau administrativ specific.

Pe ordinea de zi a primei întâlniri a responsabililor pentru structurile diecezane se vor afla următoarele probleme: prezentarea proiectului de Statut, precizarea competențelor pentru fiecare oficiu pastoral, elaborarea regulamentelor de funcționare a fiecărui oficiu, fixarea unor priorități pastorale în programele diecezane.

Joi, 16 iunie, la ora 11.00, va avea loc și prima întâlnire a Consiliului Pastoral Diecezan, care a fost înființat prin decret episcopal la 19 martie 2005, din care fac parte 83 de membri. Se va discuta despre statutul și despre perspectivele activităților acestui consiliu.


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat