Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Integrarea persoanelor cu dizabilități în societate

În perioada 4-5 iunie s-a desfășurat seminarul "De la izolare la participare", adresat asistenților personali/părinții care au copii cu dizabilități și doresc înființarea de asociații cu scop de autoreprezentare și autosusținere. Evenimentul organizat de Centrul Diecezan Caritas Iași prin Biroul de Asistență și Consiliere pentru Persoane cu Handicap, în colaborare cu Fundația "Star of Hope", s-a desfășurat la Mănăstirea "Don Orione" din Iași.

Au participat 65 de reprezentanți ai Centrelor Caritas din toată țara, precum și ai asociațiilor de părinți ai copiilor cu dizabilități.

Una dintre condițiile impuse României pentru a putea face parte din Uniunea Europeană este și aceea de a face cunoscut tuturor talentele și calitățile persoanelor cu nevoi speciale. În acest sens trebuie să lupte toate asociațiile care lucrează pentru persoanele cu dizabilități și, mai ales, părinții acestora.

Scopul seminarului a fost creșterea capacității de autoorganizare și autoreprezentare pentru asociațiile de asistenți personali/părinții care au copii cu dizabilități.

S-a dorit prin acest seminar formarea unei rețele puternice a tuturor asociațiilor de părinți și a altor asociații care lucrează cu persoanele cu dizabilități, rețea care trebuie să lupte mai puternic pentru drepturile acestor persoane.

De organizarea seminarului s-au bucurat cel mai mult părinții acestor persoane, deoarece au înțeles că nu sunt singuri în această luptă. Au avut ocazia să discute între ei, să schimbe impresii și experiențe și să se îmbărbăteze.

Ca o concluzie a acestui seminar se poate spune că nu avem dreptul să stăm deoparte și că trebuie să ne implicăm toți cât mai mult pentru ca drepturile persoanelor cu dizabilități să fie recunoscute și acceptate.

Impresionantă a fost intervenția unei mame din Zalău care spunea: "Dumnezeu ne-a dat acești copii și tot el ne ajută să-i creștem, iar când în familie este prezent un astfel de copil, Dumnezeu este mereu prezent acolo, ținând familia unită și puternică".

Mihaela Condac


 

lecturi: 27.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat