Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: Sărbătoarea copilăriei (I)

Totul a pornit de la o simplă idee: organizarea unei sărbători a copiilor din Acțiunea Catolică la nivel diecezan. După numai patru ani, această sărbătoare a devenit una a tuturor copiilor din dieceză. A patra ediție s-a celebrat sâmbătă, 4 iunie, în Parohia Săbăoani, jud. Neamț.

Primii care au ajuns la sărbătoare însoțiți de parohul lor au fost copiii din Parohia Pașcani. Erau 33 la număr, însoțiți de patru animatori. Nimic nu prezicea la acea oră matinală că la Săbăoani vor veni peste 3.700 de copii, însoțiți de 312 animatori, din 59 de parohii, tot acest număr fără a-i lua în calcul și pe copiii și animatorii din parohia gazdă, ridicându-se și ei la circa 1.000 de copii și 100 de animatori și voluntari. Astfel, au fost la Sărbătoarea Copiilor de la Săbăoani aproximativ 5000 de persoane.

Ziua a început în mod oficial cu primele înscrieri la centrul de primire. La ora 10.00 un grup de copii din Butea au deschis sărbătoarea printr-un cântec adresat preacuratei Fecioare Maria. Au urmat apoi grupul de clovni conduși de surorile providenței din Iași. La ora 10.30 a avut loc primirea PS Petru Gherghel, după care grupul de la Oratoriul părinților salezieni din Bacău au interpretat o scenetă simbolică, moment la care a asistat și episcopul, alături de prelatul Albert Holenstein și pr. Toma Encuță, paroh de Săbăoani.

La ora 11.00 a avut loc sfânta Liturghie prezidată de PS Petru Gherghel. Pe parcursul celebrării, Preasfințitul a scos în evidență iubirea pe care Dumnezeu o are față de copii și iubirea sfintei Fecioare Maria, de aici datoria fiecărui copil de a crește în această iubire. La finalul sfintei Liturghii, Parohia Faraoani a preluat tabloul care îl reprezenta pe Isus binecuvântându-i pe copii, semn că la Faraoani se va celebra anul viitor Sărbătoarea Diecezană a Copiilor.

După-amiază, programul a continuat cu spectacolul cultural-artistic-formativ, în cadrul căruia au avut posibilitatea să urce pe scenă mai multe grupuri din diverse parohii. Prin cântece, scenete, poezii și dansuri, copiii au avut posibilitatea să exprime bucuria de a fi copil, copil al lui Dumnezeu.

PS Petru Gherghel a fost prezent și la programul de după-amiază, bucurându-se împreună cu toți copiii, oferind premii și împărțind gânduri și autografe copiilor care îl asaltau din toate părțile. În final a mulțumit tuturor copiilor și organizatorilor pentru sărbătoarea frumos pregătită și și-a exprimat speranța că ceea ce s-a trăit la Săbăoani va fi purtat mai departe în parohii și în viața de zi cu zi.

Sărbătoarea propriu-zisă a fost încheiată de grupul copiilor din Mărgineni care au avut misiunea de a pregăti și conduce rugăciunea finală. S-a primit binecuvântarea și toți copii au plecat spre comunitățile lor lăsând în urmă bucuria unei zile minunate.

Au primit premii după cum urmează:

  • Concursul "Cea mai frumoasă poezie": Roman "Isus, Bunul Păstor" (I); Buhonca (II); Iași "Sf. Tereza" (III); Săbăoani (premiul special).

  • Concursul "Cel mai frumos imn": Săbăoani (I); Faraoani (II); Roman "Isus, Bunul Păstor" (III); Roman "Sfânta Tereza" (premiul special).

  • Concursul "Cea mai frumoasă rugăciune": Răducăneni (I); Fărcășeni (II); Satu Nou-Bacău (III); Butea (premiul special).

  • Concursul "Cea mai năstrușnică invenție": Roman "Sfânta Tereza" (I); Faraoani (II), Roman "Isus, Bunul Păstor" (III); Bacău "Sfânta Cruce" (premiul special).

Pr. Felician Tiba

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto:



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat