Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Sărbătoarea absolvenților ieșeni

Duminică, 29 mai, la catedrala din Iași, la ora 16.00 a avut loc celebrarea Liturghiei absolvenților.

Absolvenții de liceu și facultate din Iași s-au întâlnit, coordonați fiind de pr. Fabian Doboș și de unii tineri din Acțiunea Catolică, pentru a sărbători împreună terminarea unei perioade de studii și pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru toate darurile primite în tot acest timp și, totodată, pentru a-l ruga pe Domnul pentru începerea unei noi etape din viața lor.

La începutul sfintei Liturghii, PS Petru Gherghel a ținut să adreseze câteva cuvinte de încurajare, cuvinte bazate pe îndemnul "prietenului" nostru, Sfântul Părinte papa Ioan-Paul al II-lea, care ne cerea să ne deschidem larg porțile sufletelor noastre pentru a-l primi pe Cristos. Preasfințitul a subliniat că fără Cristos în viața noastră nu putem face nimic și doar împreună cu el vom putea izbândi.

Liturghia a continuat într-un cadru solemn, alături de pr. Fabian Doboș concelebrând preoți profesori de la facultate care i-au susținut pe proaspeții absolvenți în acești ani de studiu de a-l urma pe Cristos și de a-l face cunoscut tuturor.

La predică pr. Iosif Iacob, prin explicarea lecturilor sfinte proclamate, i-a invitat să-l accepte pe Isus prezent în sfânta Euharistie în viața proprie și să fie disponibili în a face mereu voia Tatălui oriunde se vor afla: la un nou loc de studiu, un nou loc de muncă, precum și în viața de familie.

La finalul sfintei liturghii, pr. Iosif Dorcu, paroh al Parohiei "Adormirea Maicii Domnului" și decan de Iași, i-a felicitat pe absolvenți pentru că au devenit adevărați intelectuali și i-a îndemnat să fie intelectuali catolici în lume.

Emoțiile acestei celebrări au început să se spulbere în cadrul catehezei organizate special pentru tinerii absolvenți, aceștia având parte de multe surprize frumoase.

Momentele au fost minunate, adevărate clipe de bucurie în care, cu toate că veneam de la diferite facultăți, din diferite parohii din Iași sau din alte orașe și sate ale diecezei și chiar din alte țări, ne-am simțit cu toții ca făcând parte dintr-o singură școală: școala lui Isus.

Lidia Mihai


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat