Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 
Sărbătoarea Diecezană a Copiilor la Săbăoani

În jur de 2.000 de copii din întreaga Dieceză de Iași vor participa sâmbătă, 4 iunie 2005, la celebrarea Sărbătorii Diecezane a Copiilor. Evenimentul va avea loc la Săbăoani și va fi prezidat de PS Petru Gherghel, episcop de Iași. Tema întâlnirii este: "Euharistia, dar spre creștere" și are la bază dorința Sfântului Părinte papa Ioan Paul al II-lea de a declara anul liturgic 2004-2005 drept an euharistic.

După Bacău, Parohia "Sf. Nicolae" (2002), Roman, Parohia "Sf. Tereza a Pruncului Isus" (2003) și Iași, Parohia "Sf. Tereza a Pruncului Isus"(2004), Sărbătoarea Diecezană a Copiilor se va celebra anul acesta sâmbătă, 4 iunie în Parohia Săbăoani.

Între timp, la nivel parohial, copiii au avut de parcurs din Micul Catehism tot ceea ce este legat de sacramentul Euharistiei. În urma catehezelor făcute li s-a propus să compună o poezie, indiferent de numărul strofelor, poezie pe care o vor prezenta la Săbăoani și care, în urma verificării de către un juriu, va fi premiată. Totodată, copiii pot participa și la alte concursuri propuse pentru această zi: cea mai năstrușnică invenție, cel mai frumos imn, cea mai frumoasă rugăciune (se va urmări și conținutul, dar și expresivitatea în recitare), concursuri care, de asemenea, vor fi premiate.

O noutate pe care o va aduce organizarea de anul acesta va fi tabloul care îl reprezintă pe Isus binecuvântându-i pe copii, tablou care va fi preluat de parohia care va organiza anul viitor Sărbătoarea Diecezană a Copiilor.

Primirea copiilor se va face începând cu ora 9.30. La centrul de primire fiecare copil va primi un ecuson, iar un reprezentant al parohiei va primi o eșarfă cu numele parohiei. Ecusonul, pe lângă nume și parohia de proveniență, conține un mic istoric al Sărbătorii Diecezane a Copiilor, programul cântecelor pentru sfânta Liturghie, o rugăciune care se va recita la final, precum și programul zilei.

Sfânta Liturghie va începe la ora 11.00 și va fi prezidată de către PS Petru Gherghel, episcop de Iași, alături de pr. Toma Encuță, parohul Parohiei Săbăoani, de preoții vicari, precum și de preoții care însoțesc grupurile de copii.

După sfânta Liturghie va avea loc un moment cultural-artistic susținut de o parte a copiilor prezenți. În timpul acestui moment se vor acorda și premiile pentru concursurile anunțate.

Întâlnirea se înscrie în dorința Bisericii de a-l face cunoscut pe Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu, tuturor, chiar și celor mici, fiind în același timp și o bună ocazie ca aceștia să dezvolte în ei germenul credinței primit la Botez.

Pr. Felician Tiba

* * *

Principalele puncte din program
Ora 09.30: Primirea grupurilor
Ora 10.00-11.00: Introducere în atmosferă printr-un program cultural (scenete, cântece etc.)
Ora 11.00: Sfânta Liturghie prezidată de PS Petru Gherghel
Ora 12.15-13.00: Masa din pachețele
Ora 13.00-15.00: Program artistic + alte activități specifice
Ora 15.30: Plecarea grupurilor
 


lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat