Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut "Lumina creștinului" pe luna iunie

A apărut un nou număr al revistei "Lumina creștinului" - luna iunie, anul XVI, nr. 6(186). Duminică, 24 aprilie, a avut loc inaugurarea oficială a pontificatului papei Benedict al XVI-lea. De aceea, un spațiu important al revistei este dedicat acestui eveniment.

Imaginea de pe copertă îl prezintă tocmai de Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea la sfânta Liturghie de inaugurare a pontificatului său.

Pagina 3 prezintă gândurile PS Petru Gherghel, episcop de Iași, la Liturghia de inaugurare a pontificatului noului papă, desfășurată la Vatican pe 24 aprilie, alături de cardinalii și episcopii din lumea întreagă.

Tot despre sfânta Liturghie de inaugurare a pontificatului noului papă este vorba și în articolul de la pagina 4.

Pentru a-l cunoaște mai bine pe Sfântul Părinte, la pagina 5 este prezentat un interviu pe care ziarista Antonella Palermo i l-a luat cardinalului Joseph Ratzinger, fostul prefect al Congregației pentru Doctrina Credinței, în noiembrie 2001.

Dieceza de Iași l-a avut ca oaspete pe cardinalul Christoph Schönborn, arhiepiscop de Viena și primat al Bisericii Catolice din Austria. La paginile 5-6 este prezentat un articol cu privire vizita sa în România, precum și un interviu cu Excelența sa.

Dieceza de Iași l-a avut ca oaspete pe ÎPS Antonio Arregui, arhiepiscop de Guayaquil, și pe Mons. Helmut Nagoazinski, vicar episcopal de Daule-Guayaquil. Cu această ocazie, arhiepiscopul din Ecuador a acordat un interviu, pe care îl puteți citi la pagina 8.

"Secerișul este mare, iar lucrătorii sunt puțini". Este o mare bucurie când au loc noi sfințiri de preoți. În ziua 29 iunie, un grup de 15 diaconi vor primi sacramentul Preoției. La pagina 9 puteți găsi câteva gânduri ale diaconilor despre vocație și slujire.

"Rugăciune, cântare, bucurie...", așa se intitulează articolul din paginile 17-18, care este dedicat Zilei Mondiale a Tineretului, desfășurată la Parohia "Fericitul Ieremia" - Bacău, duminică, 1 mai.

În afară de rubricile consacrate ("Mesajul sfinților", "Anul Euharistiei", "Pentru familii", "Știri", "Poșta redacției" etc.), mai puteți citi și alte articole interesante: "Petru și noi", "Urmează-mă!" etc.

Majoritatea articolelor din revistă le puteți găsi și pe acest sit la secțiunea "Bibliotecă".

Lectură plăcută!

Marius-Claudiu Dumea


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat