Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Procesiune euharistică

Într-un cadru sărbătoresc, duminică, 29 mai, credincioșii din toate parohiile din Bacău și din împrejurimi, aproximativ șase mii de persoane - copii, tineri și adulți - l-au însoțit pe Isus din preasfântul sacrament pe străzile orașului.

A fost pentru prima dată și emoționant pentru toți credincioșii din Bacău să participe la celebrarea Liturghiei în parohia de la centru, de unde s-au format ulterior cele două mari parohii: "Fericitul Ieremia" și "Sfânta Cruce". Sărbătoarea de duminică a fost pentru toți o bună ocazie de a fi din nou împreună.

Tonul solemn al sărbătorii a fost dat de prezența PS Petru Gherghel și a celor 26 de preoți. În cadrul sfintei Liturghii, pr. predicator Cristinel Fodor a vorbit despre dorința lui Isus de a veni și rămâne în viața și sufletul fiecărui creștin. însă indiferența și "răceala" noastră îl întristează pe Dumnezeu, asemenea celor din parabola invitaților la ospățul de nuntă. A fost amuzant, dar educativ în același timp, exemplul relatat de părintele predicator: "Într-o familie, soția mergea în fiecare duminică la biserică. Soțul n-o însoțea. Ori de câte ori era invitat de soție să o însoțească pentru a participa la sfânta Liturghie, mereu spunea: «Du-te tu și pentru mine!» Mai mult chiar, se lăuda cu acest lucru și colegilor de serviciu. Într-o noapte, el a avut un vis care l-a pus pe gânduri. El și soția sa erau chemați de Dumnezeu. Ajunși la poarta raiului, a auzit un glas care i-a spus soției: «Intră tu pentru amândoi!» S-a trezit frământat de visul avut. Și nu mică i-a fost mirarea soției când, în următoarea duminică, l-a văzut pe soțul ei însoțind-o la sfânta Liturghie".

Solemnitatea sărbătorii a fost creionată de fanfara elevilor de la Liceul de Artă "G. Apostu" din Bacău, coordonați de prof. Iurașcu.

Procesiunea de manifestare a credinței în Isus din sfânta taină a fost, de altfel, o trăire a bucuriei tuturor credincioșilor exprimată prin cântece și imnuri închinate preasfântului sacrament.

În cuvântul său, PS Petru Gherghel și-a exprimat prețuirea și a apreciat comuniunea pe care o trăim din plin aici, la Bacău.

Pr. Iacob Stolnicu


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat