Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Foto: www.muresonline.roColecta pentru sinistrați

În comuniune cu toți credincioșii din țară, Dieceza de Iași s-a solidarizat prin rugăciune și printr-o colectă specială cu cei care suferă în urma inundațiilor.

Astfel, joi, 5 mai, în cadrul Liturghiilor din solemnitatea Înălțării Domnului din Biserica Romano-Catolică, în toate cele 130 de parohii catolice din Moldova, credincioșii au contribuit cu banii lor: 700 de milioane lei au fost direcționați spre Caritasul Diecezei de Timișoara; 300 de milioane lei au fost trimiși Caritasului Eparhiei de Lugoj.

Episcopii din Dieceza de Iași, PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă, mulțumesc credincioșilor, fundațiilor, congregațiilor și instituțiilor care au contribuit pentru a-i alina pe cei care suferă în urma inundațiilor care s-au abătut în ultimul timp peste țară.

Amintim că în ziua de 28 aprilie PS Petru Gherghel a trimis o scrisoare către toate parohiile Diecezei de Iași, prin care a făcut apel pentru "o colectă de caritate" în sprijinul sinistraților.

Inundațiilor care au avut loc ultimul timp, cu efecte dezastruoase asupra unor regiuni din țara noastră, într-un mod deosebit asupra localităților din Banat (Dieceza de Timișoara), "apelurile primite din partea Episcopiei de Timișoara și din partea Confederației Caritas România sunt argumente care ne determină să ne solidarizăm și să procedăm la o inițiativă caritativă comună în toate comunitățile din dieceza noastră", se preciza în scrisoare.

"Vă mulțumim din inimă - spune păstorul diecezei în finalul scrisorii amintite - pentru gestul creștin și uman de solidaritate, rugându-l pe Dumnezeu să răsplătească generozitatea credincioșilor însutit și înmiit".


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat