Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Inaugurarea Centrului de Îngrijire la Domiciliu

Parohia "Sfinții Petru și Paul" Onești a trăit duminică, 22 mai, începând cu ora 17.00, bucuria inaugurării unui Centru de Îngrijire la Domiciliu.

Făcând parte din programul național al Conferinței Caritas România, finanțat de Caritas Freiburg (Germania), proiectul de "Servicii de Îngrijire la Domiciliu" a demarat în Dieceza de Iași începând cu anul 2000, când la Roman a fost deschis primul Centru de Îngrijire la Domiciliu. Astfel de centre au început apoi să funcționeze și la Iași, Bacău și Huși, la care s-au adăugat alte două puncte de lucru mai mici: Șcheia (com. Al.I. Cuza, jud. Iași) și Iugani (com. Mircești, jud. Iași). O dată cu inaugurarea la Onești a unui nou Centru de Îngrijire la Domiciliu, numărul acestora în Dieceza de Iași a ajuns la cinci.

Scopul acestui proiect este îmbunătățirea condiției de viață fizică și socială pentru persoanele imobilizate la pat sau la domiciliu prin acordarea de îngrijire medicală și asistență socială la domiciliu. Echipa de lucru este constituită dintr-un coordonator diecezan de proiect, asistente medicale, un kinetoterapeut, asistenți sociali și numeroși voluntari.

Având ca instrumente de lucru iubirea, rugăciunea și instrumentarul medical, munca din Centrul de Îngrijire la Domiciliu din Onești va contribui cu siguranță la alinarea suferinței oamenilor și la mântuirea lor.

În viitorul apropiat, Parohia "Sfinții Petru și Paul" Onești va trăi un alt moment festiv, și anume semicentenarul înființării Parohiei Romano-Catolice Onești (1955-2005). Cu acest prilej, de sărbătoarea hramului bisericii "Sfinții Petru și Paul", duminică, 26 iunie, începând cu ora 19.00, la Casa Tineretului, se va desfășura un simpozion dedicat frumosului aniversar, la care este invitat să participe și păstorul Diecezei de Iași, PS Petru Gherghel.

Pr. Iosif Păuleț


 

lecturi: 57.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat