Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Adjudeni: Cinci ani de activitate Scout

Grupul Scout din Adjudeni a împlinit cinci ani de activitate, eveniment care a fost sărbătorit în ziua de duminică, 8 mai.

Cu această ocazie, 43 de simpatizanți ai mișcării Scout au depus promisiunea în fața lui Dumnezeu și a credincioșilor din parohie, pentru a respecta legea și principiile Scout (datoria față de Dumnezeu, datoria față de țară și datoria față de ceilalți).

Promisiunea a avut loc în cadrul unei sfinte Liturghii care a fost celebrată de părintele vicar Augustin Pușcașu, asistent spiritual al centrului local Adjudeni, care a primit cu acest prilej cravata cu culorile galben-roșu pentru colaborare. Aceeași cravată a fost oferită și surorii Mihaela Bălăucă.

La sărbătoare au participat membri cercetași din mai multe centre locale (Iași, Focșani, Bacău "Sf. Cruce", Bacău centru, Nicolae Bălcescu, Pildești), membri ai Acțiunii Catolice și ai organizației "Sf. Vincențiu" din Adjudeni, un grup de tineri din Stăuceni (Republica Moldova), precum și persoane care au contribuit la înființarea mișcării în parohie și la buna desfășurare a activităților.

După celebrarea euharistică a urmat un mic program artistic, care a cuprins cântece, dansuri și scenete pregătite de copiii și tinerii din organizație. Nu au lipsit jocurile, muzica și dansul

Suntem bucuroși că în toți acești ani am reușit, cu ajutorul lui Dumnezeu, să continuăm ceea ce a început fondatorul nostru, Baden Powel, munca de educare a copiilor și tinerilor prin jocuri și cântece. Încurajați de îndemnul lăsat de el: "Lăsați această lume mai bună decât cum ați găsit-o", vom continua și sperăm să ajungem și la a zecea aniversare.

Elisabeta Neculai


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat