Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Invitație la "Săptămâna ușilor deschise pentru copilul cu dizabilități"

În cadrul proiectului "Îmi pasă!", Asociația Creștin-Umanitară "Slujirea Vieții" și partenerii de proiect, organizează în perioada 27 mai - 2 iunie "Săptămâna ușilor deschise pentru copilul cu dizabilități" (ediția I).

"Săptămâna ușilor deschise pentru copilul cu dizabilități" va debuta vineri, 27 mai, începând cu ora 10.00, cu o conferință de presă ținută la Centrul Cultural "Xaverianum" (str. Frederic, nr. 18).

Sâmbătă, 28 mai, între orele 11.30 și 12.30 va fi un marș de solidaritate cu copiii cu handicap. Marșul are drept scop sensibilizarea opiniei publice față de drepturile copilului cu nevoi speciale. În timpul marșului, voluntarii asociației vor distribui pliante de natură să sensibilizeze opinia publică în legătură cu drepturile copilului cu nevoi speciale.

Copiii participanți la marș vor primi din partea organizatorilor și a sponsorilor coifuri, baloane colorate, stegulețe și peste 300 de premii (40 de excursii, dulciuri, jucării, rechizite). Acest marș este un mod de a exprima, democratic și pașnic, solidaritatea și respectul față de drepturile omului; este o celebrare a vieții.

Participanții la marș pot promova imaginea organizației sau a instituției în care activează, purtând în timpul marșului banere cu numele sau sigla organizației sau a instituției respective.

În cadrul programului colectiv "Enfance Roumanie", proiectul "Îmi pasă!" este finanțat de Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Protecția Copilului, cu sprijinul Ministerului Francez al Afacerilor Externe. Partenerii de proiect sunt: Fundația "Filocalia", Centrul Cultural "Xaverianum", Școala "Ion Ghica", Colegiul "Richard Wurmbrand", Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, Grupul Școlar "Ion Holban", Centrul de Plasament "Ion Holban", Grupul Școlar "Vasile Pavelcu", Centrul de Plasament "I.C. Brătianu", Societatea Studenților Mediciniști din Iași, Societatea Studenților Farmaciști din Iași, Primăria Comunei Voinești, Școala "Ioanid Romanescu" - Voinești.

În organizarea "Săptămânii ușilor deschise pentru copilul cu dizabilități", Asociației Creștin-Umanitare "Slujirea Vieții" și partenerilor de proiect li s-au alăturat: Centrul Diecezan Caritas din Iași, Centrul de Voluntariat Iași din cadrul Fundației Serviciilor Sociale Bethany, Liceul de Arte "Octav Băncilă", McDonald's, Coca-Cola România, KidsLand, Facultatea de Psihologie și Asistență Socială din cadrul Universității "Petre Andrei". Parteneri media: "Ziarul de Iași", "Radio Trinitas", "Radio Iași", "Ieșeanul".

* * *

Agenda întâlnirilor

  • Vineri, 27 mai:

    • 9.30-10.00: Recepția invitaților

    • 10.00-10.15: Prezentarea proiectului "Îmi pasă!" (scop, obiective, parteneri, rezultate)

    • 10.15-10.25: Intervenții ale reprezentanților partenerilor de proiect

    • 10.25-10.40: Intervenție practică din partea unora dintre beneficiarii proiectului

    • 10.40-11.00: Vizitarea expoziției cu obiectele realizate de beneficiarii proiectului (desene, picturi, tablouri)

      Moderatori: Daniela Cadar, coordonator proiect, și Cristina Văcăreanu, asistent proiect

  • Sâmbătă, 28 mai:

    • 10.00-11.15: Concert de promovare: "Un buchet de zâmbete", susținut în sala de concerte a Liceului de Artă "O. Băncilă" din Iași;
      protagoniștii vor fi 30 de copii cu dizabilități, beneficiari ai proiectului "Îmi pasă", alături de trupa de circ a Fundației "Parada" din București.

    • 11.30-12.30: Marș de solidaritate cu copiii cu handicap; marșul va porni din curtea Liceului de Artă "O. Băncilă" (Str. Cuza Vodă, nr. 29) și va urma traseul: Str. I.C. Brătianu - Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și va reveni pe același traseu la locul de pornire.

Informații suplimentare se pot obține la tel. 0232/456793, 0744/253994 sau e-mail: danielacadar@yahoo.com.

Daniela Cadar


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat