Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Priveghere de Rusalii

Anul acesta, pentru mulți tineri din orașul Roman privegherea de Rusalii a avut o semnificație aparte, întrucât au participat la "Marele foc al Duhului" organizat de Parohia "Isus, Bunul Păstor" și de Comunitatea Iosefinilor din Roman, în colaborare cu celelalte trei parohii din orașul mușatin. Au participat aproximativ 300 de tineri, însoțiți de preoți și persoane consacrate.

Privegherea a debutat prin celebrarea Liturghiei Vigiliei solemnității Coborârii Duhului Sfânt în capela parohiei gazdă, după care tinerii au luat parte la o agapă frățească, organizată prin punerea în comun a ceea ce a adus fiecare parohie. A urmat un interesant și frumos program artistic, care a inclus piese de teatru, cântece și dansuri pregătite de tinerii tuturor parohiilor participante.

La ora 21.15, tinerii au mers pe malul râului Moldova unde îi aștepta un foc mare, în jurul căruia s-au strâns pentru a cânta și a se ruga. Celebrarea "marelui foc" a debutat printr-un dans ritual pregătit de tinerii Parohiei "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", după care a fost supus reflecției pasajul scripturistic al Rusaliilor.

Invocarea darurilor Duhului Sfânt a fost marcată apoi printr-o contemplație corală și un colocviu. Emoționanta mărturie personală a unei tinere de religie ortodoxă a făcut ca din ochii multor tineri să izvorască lacrimi, care s-au contopit ulterior în cântecul "Când în mine este Duhul Sfânt" și în refrenul "Cântă suflete", în timpul căruia s-au formulat reflecții despre semnificația darurilor celei de-a treia persoane divine. Privegherea a continuat prin expunerea martiriului sfântului Paul Miki și al însoțitorilor săi, după care au urmat alte rugăciuni și cântări.

"Marele foc al Duhului" a fost încheiat cu o binecuvântare specială și cântecul "Tu nu uiți să mă iubești", prin care tinerii au fost îndemnați să ceară permanenta asistență a Duhului Sfânt.

Pr. Alois Moraru


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat